آخرین اخبار

خانه / مقالات / نکات موثر بر خرید استراکچر برای نیروگاه‌های خورشیدی

نکات موثر بر خرید استراکچر برای نیروگاه‌های خورشیدی

سازه پنل‌های خورشیدی (استراکچر خورشیدی) یکی از بخش‌های اساسی در نیروگاه خورشیدی می‌باشد. نوع طراحی و ساخت و همچنین مقاومت آن در برابر بار‌های ساکن و دینامیک از پارامتر‌های اساسی در اجرای نیروگاه خورشیدی می‌باشد. برای ایجاد یک نیروگاه خورشیدی معمولا همه سرمایه گذاران و اکثر کارشناسان روی موضوع پنل‌ها و اینورتر‌ها متمرکز میشوند.

البته تمرکز روی این دو تجهیز بسیار مهم طبیعی میباشد، ولی نباید این موارد مانع از غافل ماندن کارشناسان و سرمایه گذاران نسبت به تجهیزات دیگر نیروگاهی شود.

یکی از این تجهیزات، سازه‌های نگهدارنده پنل یا همان استراکچر میباشد و لازم است در انتخاب آن نیز دقت شود و نکات فنی را در زمان انتخاب اگر بدانید بدون شک به انتخابی بهتر ختم میشود.

سازه پنل‌های خورشیدی (استراکچر خورشیدی) یکی از بخش‌های اساسی در نیروگاه خورشیدی می‌باشد. نوع طراحی و ساخت و همچنین مقاومت آن در برابر بار‌های ساکن و دینامیک از پارامتر‌های اساسی در اجرای نیروگاه خورشیدی می‌باشد.

استراکچر خورشیدی با توجه به موقعیت مکانی نصب و چیدمان نیروگاه خانگی و مقیاس بزرگ شامل انواع مختلفی می‌باشد.

بهتر است جنس این سازه‌ها از آلیاژ ضد زنگ باشند و همچنین دارای گارانتی و ضمانت و همچنین دارای گواهی نامه‌های تاییدیه از سوی سازمان‌های ناظر را داشته باشد.

نوع ورق بر اساس استاندارد بهتر است ورق سیاه ST۳۷ باشد که پس از برش‌ها و مراحل فرم دهی گالولنیزه شده باشد.

همچنین باید این سازه دارای مقاوت در برابر باد با سرعت ۱۳۰ کیلومتر بر ساعت بوده و میزان وزن برف را نیز بر اساس استاندارد تحمل کند.

سعی شود از سازه‌های دارای شکل‌های مثلثی یا سیستم خرپایی استفاده گردد.

میزان ضخامت گالوانیزه روی ورق‌ها بسیار مهم بوده و با توجه به محیط کار متفاوت است، اما معمولا از ضخامت‌های ۸۰ تا ۱۲۰ میکرون استفاده میگردد.

لازم است نسبت به ایجاد فونداسیون جهت قرار گیری پایه‌های استراکچر در بتن و یا ساخت قالب‌های بتنی برای سنگین کردن سازه اقدام گردد تا با نیرو‌های حاصل از وزش باد مقابله شود.

سعی شود از سازه‌هایی استفاده گردد که دارای تنوع پیچی کمتری باشد تا در زمان سرکشی و آچار کشی راحت تر باشید.

در زمان خرید به استاندارد‌های سازه و گواهی‌های اخذ شده از جمله حوضچه نمک (سالت اسپری_ Salt Spray) برای مناطقی که احتمال نفوذ نمک وجود دارد توجه شود.

میتوان از رنگ‌های براق و منعکس کننده استفاده میگردد تا بازتاب نور خورشید حد اکثر و دمای پنل‌ها زیاد نگردد.
پیچ و مهره‌ها نیز گریس زده شوند تا برای تغییر زاویه و یا باز و بسته کردن سیستم با مشکل روبرو نشوید.

تا جایی که میتوانید از جوشکاری قطعات با یکدیگر صرف نظر شود و با پیچ و مهره این امر صورت بگیرد، البته میزان سوراخ‌های موجود در سازه نیز نباید از اندازه خاصی بیشتر باشد چرا که هر سوراخ بر استقامت سازه تاثیر منفی میگذارد.

برای قرار دادن پایه‌ها در بتن برای نگهداشتن سازه در مقابل باد‌های شدید میتوانید طول بیشتری از پایه را در بتن قرار دهید و یا با جوش دادن دو میلگرد ۵۰ سانتی متری بصورت علامت جمع در قسمت تحتانی استراکچر میزان درگیری با بتن را افزایش دهید.

همچنی استفاده از صفحه بیس پلیت و بولت برای اتصال سازه به بتن مرسوم بوده، اما در نظر بگیرید اگر منطقه مورد نظر دارای سرعت باد بالا به مدت زیاد است عرض فونداسیون خود را برای کم کردن میدان گشتاور پهن تر در نظر بگیرید.

ثبت دیدگاه

برو بالا
سوالی دارید؟ چت با Whatsapp