آخرین اخبار

خانه / مقالات / رگولاتور خازنی چیست؟

رگولاتور خازنی چیست؟

رگولاتور خازنی مغز متفکری است که در بانک های خازنی وجود دارد. این مغز متفکر همچون مغز انسان عمل کرده و توانایی تصمیم گیری و مدیریت بالایی دارد. این مغز متفکر ساختاری الکترونیکی و میکروپروسسوری دارد. از این رو تمام دستورات در زمینه ی فرمان قطع و یا وصل پله های خازنی، بر عهده ی این رگولاتور ها می باشد.

رگولاتور ها عموما برای ارسال دستور قطع و وصل به کنتاکتور ها نیاز دارند. پس یک بانک خازنی برای این که سیستم نرمال و متعادلی داشته باشد، نیاز به رگولاتور و کنتاکتور دارد. می توانیم هر دوی این موارد را جزو تجهیزات مهم و حیاتی در تابلو های برق بانک خازنی به شمار آوریم.

نکته ی دیگری که می توانیم در مورد رگولاتور ها بیان نماییم، حفاظت از بانک خازنی است. این وظیفه ی خطیر نیز برعهده رگولاتور ها می باشد. البته این که شما از چه مدلی برای پروژه خود انتخاب می کنید، این عملیات حفاظتی متفاوت خواهد بود.

رگولاتور ها در انواع مختلفی موجود هستند. هریک از این رگولاتور های خازنی به منظور خاصی و در تابلو برق بانک خازنی خاصی مورد استفاده قرار می گیرند. همیشه به یاد داشته باشید بهترین و بهینه ترین تجهیزات را برای بانک خازنی خود انتخاب نمایید.

انواع رگولاتور خازنی و ویژگی آنها
زمانی که اقدام به طراحی تابلو برق می نمایید، باید بدانید چه تجهیزاتی در تابلوهای برق به کار می روند. این که بانک های خازنی از چه رگولاتوری بهره مند می شوند، یا این که آیا این رگولاتورها در بانک های خازنی جزو تجهیزات مهم به شمار می روند یا خیر؟

ما در این مطلب از مقالات آموزش تابلو برق صنعتی قصد داریم انواع رگولاتور های خازنی را به شما معرفی نماییم. ویژگی و مشخصات آنها را نیز بیان کنیم.

می توانیم با جرات بگوییم که رگولاتور ها در بانک خازنی از جمله قدیمی ترین، مبهم ترین و اساسی ترین اجزاء تابلوهای برق به شمار می روند. از این رو باید در مورد انواع این رگولاتور ها اطلاعات کافی داشته باشیم.

رگولاتورهای Super PFR 06/PFR 12:
این رگولاتور ها را می توانیم از جمله جدید ترین رگولاتور ها به شمار آوریم. طراحی این تجهیزات بسیار منحصر به فرد بوده و دارای رابط کاربری موثر و آسان هستند. با استفاده از این سیستم ها می توان به درستی و با دقت وضعیت سیستم های هارمونیک را بررسی نمود.

پس از آن در یک اقدامی دقیق اقدام به قطع و یا وصل پله های خازنی نمود. این نمونه از رگولاتور ها دارای ویژگی های خاصی هستند. می توانیم به ویژگی هایی از قبیل: داشتن تنظیمات دستی و اتوماتیک، دارای خروجی آلارم، مجهز به سیستم FCP، مجهز به اندازه گیری دما، مدیریت و تنظیمات کاملا دیجیتالی و… اشاره نماییم.

رگولاتور ها اصولا محاسبه کننده و نمایشگر نیز هستند. زیرا این دسته از رگولاتور ها به نمایش تعداد پله های خازنی متصل شده، پارامترها و… می پردازند. از طرف دیگر مقدار کسینوس فی را با مقادیر موثر جریان و ولتاژ محاسبه می کنند.

از جمله مشخصات فنی این رگولاتورهای Super PFR 06/PFR 12، می توانیم به ولتاژ تغذیه برابر با ۴۰۰ ولت، درجه حفاظتی ۴۰ IP و خروجی relays, max. 250 V, 10 A, AC1 اشاره نماییم.

رگولاتور خازنی LOVATO:
یکی دیگر از انواع رگولاتور های خازنی، Lovato می باشد. این رگولاتور ها اصولا برای اصلاح ضریب قدرت در مدار های الکتریکی خازن مورد استفاده قرار می گیرند. از طرفی دیگر می توان با استفاده از این رگولاتور های خازنی، مقدار خازن را از شبکه تجهیز الکتریکی تعیین نمود.

این رگولاتور ها دارای ویژگی های خاص و متفاوتی نسبت به رگولاتور های دیگر می باشند. دارای نمایشگر سه رقمی بوده و اعداد را نشان می دهند. قابلیت کنترل کنندگی ضریب توان میکروپروسسوری را دارند. دو رله ای می باشند و قابل برنامه ریزی هستند.

علاوه بر این، رگولاتور های خازنی Lovato، دارای پورت سریالی بوده و می توان این سیستم ها را از طریق کامپیوتر تنظیم و تست اتوماتیک نمود.

همیشه به خاطر داشته باشید زمانی که اقدام به تنظیم رگولاتور های بانک خازنی می کنید، باید برخی نکات را رعایت نمایید. این که ولتاژی که توسط سازنده ی رگولاتور برای آن در نظر گرفته شده است، باید با ولتاژ شبکه یکسان باشد.

دیگر این که ترانسفورمر های جریان برق که به منظور تغذیه رگولاتور مورد استفاده قرار می گیرند، باید در ورودی اصلی برق قرار گیرند. به این طریق می توانند هم جریان خازن و هم جریان بار را اندازه گیری نمایند.

 

منبع : fannibargh

ثبت دیدگاه

برو بالا
سوالی دارید؟ چت با Whatsapp