رله اضطراری
رله اضطراری برای حفاظت از دستگاههای الکتریکی مورد استفاده قرار میگیرد کارایی اصلی رلههای اضطراری به صورتی میباشد که محل وقوع حادثه، عیب یا آسیب دیدگی را از شبکه یا لوازم و تجهیزات الکتریکی جدا کنند تا از آسیب به دیگر قسمتهای تجهیزات جلوگیری شود. رلۀ اضطراری را میتوان برای کنترل اتوماتیک بار الکتریکی، توقف اضطراری و نظارت بر سوئیچینگ استفاده کرد.
عوامل موثر در انتخاب رله اضطراری
- سرعت عمکرد
- داشتن حساسیت بالا
- پایداری
- تشخیص و انتخاب دقیق در شرایط خطا
- داشتن دقت بالا
رله اضطرای یک روش ساده و کارآمد برای برآورده کردن استانداردهای ایمنی موجود است که نتیجه آن ایجاد یک عملیات ایمن برای پرسنل و تجهیزات و همچنین عمر طولانی دستگاهها میشود. کاهش ریسک باید برای هر کسب و کار یک اولویت باشد تا بتواند از کارمندان خود محافظت نموده و احتمال وقوع حوادث پر هزینه و یا جایگزینی تجهیزات را کاهش دهد. در صورت وجود خطر، یک رله ایمنی برای کاهش خطر تا یک سطح قابل قبول ایمنی را ارائه خواهد کرد. هنگامی که خطا رخ میدهد، رله ایمنی یک پاسخ مطمئن و قابل اعتماد ایجاد خواهد کرد.
عملکرد رله به این صورت است که در هنگام وارد شدن جریان نسبتا ضعیف به سیم پیچ، سیم پیچ و هسته آهنی به آهنربا تبدیل شده و بعد از غلبه بر خاصیت فنری صفحه پلاتین، آن را به سمت هسته سیم پیچ حرکت داده و باعث اتصال کنتاکتها به یکدیگر و عبور جریان میشود. هدف رله اضطراری محافظت از انسان و دستگاه در برابر خطر و کاهش میزان خطر میباشد.