آخرین اخبار

خانه / دستاوردهای نوین صنعت برق / معرفی اجزای دیزل ژنراتور

معرفی اجزای دیزل ژنراتور

-سیستم سوخت دیزل ژنراتور

مخزن سوخت عموما دارای ظرفیت کافی برای روشن نگه داشتن دیزل ژنراتور برای ۶ تا ۸ ساعت به طور متوسط می باشد. در مورد دیزل ژنراتور کوچک، مخزن سوخت، بخشی از پایه شاسی دیزل ژنراتور است یا در بالای قاب دیزل ژنراتور نصب شده است. برای استفاده از دیزل ژنراتور در زمینه تجاری، ممکن است به احداث و نصب یک مخزن سوخت خارجی در کنار دیزل ژنراتور منجر شود.

خصوصیات مشترک از سیستم سوخت دیزل ژنراتور:

– پمپ سوخت: برای نقل و انتقال سوخت از مخزن اصلی به مخزن فعلی به استفاده می شود .پمپ سوخت به طور معمول الکتریکی اداره است.

– جداساز سوخت / صافی بنزین: این فیلتر سوخت مایع برای حفاظت از اجزای دیگر دیزل ژنراتور از خوردگی و آلودگی است.

تزریق کننده سوخت: این بخش تنظیم کننده سوخت مایع و مقدار اسپری مورد نیاز به محفظه احتراق موتور می باشد .

– هشدار: هنگام پر کردن مخزن سوخت، از تماس بین نازل و مخزن سوخت اطمینان حاصل نمایید که مانع از جرقه شود.

– اتصال به لوله از مخزن سوخت به موتور دیزل ژنراتور: خط عرضه هدایت سوخت از مخزن به موتور و خط بازگشت هدایت سوخت از موتور به مخزن.

– لوله تهویه برای مخزن سوخت: مخزن سوخت دارای لوله تهویه می باشد که در هنگام پر کردن مجدد و زه کشی از تانکر برای جلوگیری از فشار یا خلاء است.

– موتور ژنراتور

موتور ژنراتور در واقع منبع انرژی مکانیکی ورودی به دیزل ژنراتور است. اندازه قدرت موتور دیزلی به طور مستقیم متناسب با حداکثر توان خروجی ژنراتور ( دیزل ژنراتور ) می تواند کوپله شود.

عوامل مختلفی وجود دارد که می بایست در ذهن داشته باشیم تا یک موتور دیزلی خوب را برای دیزل ژنراتور خود انتخاب کنیم. از جمله تولید کننده موتور دیزل ژنراتور، نوع و نحوه کار موتور دیزل ژنراتور و نهایتا نحوه نگهداری از موتور دیزلی بر روی دیزل ژنراتور را اشاره کرد. ما در این نوشتار به ۲ نکته اساسی در انتخاب یک موتور دیزلی برای استفاده در دیزل ژنراتور اشاره می کنیم.

نوع سوخت مورد استفاده دیزل ژنراتور
نوع سوپاپ های موتور دیزل ژنراتور

موتور دیزل ژنراتور با سرسوپاپ واقع در سر سیلندر (Overhead Valve – OHV)

موتور دیزل ژنراتور با سرسوپاپ واقع در بدنه موتور دیزل (Overhead Valve none -non-OHV)

درموتور دیزل ژنراتور با سرسوپاپ واقع در سر سیلندر از امتیازاتی نسبت به سایر انواع موتور ها دارا می باشد: با این حال ، موتور دیزل ژنراتور OHV نیز گران تر از موتورهای دیگر است.در حالت کلی از ۲ حالت سوپاپ در موتور دیزل ژنراتورها استفاده می شود

– دینام ( ژنراتور)

دینام یا همان ژنراتور ( همچنین به عنوان “genhead” شناخته می شود) بخشی از دیزل ژنراتور می باشد که خروجی برق حاصل از ورودی مکانیکی عرضه شده توسط موتور دیزل ژنراتور را حاصل می کند.

ژنراتور شامل مجموعه ای از قطعات ثابت و متحرک است که در محفظه روکشی قرار گرفته است. این قطعات با یکدیگر به صورت اتوماتیک در ارتباط می باشند که منجر به حرکت نسبی بین میدان های مغناطیسی و الکتریکی می شوند، که به نوبه خود تولید برق می شود.

اجزای ژنراتور عبارت است از:

۱. استاتور: این جزء ثابت ژنراتور در دیزل ژنراتور است. شامل مجموعه ای از هادی الکتریکی در سیم پیچ روی یک هسته ای آهنی.

۲. روتر: این جزء در حال حرکت است که تولید یک میدان مغناطیسی دوار حاصل می نماید که یکی از سه نوع زیر است :

– توسط آهنرباهای دائمی: این جزء مشترک در واحدهای ژنراتور کوچک است.

– با استفاده از محرک: محرک کوچک از یک منبع جریان مستقیم (DC).

– با القاء: این روش به عنوان alternators بدون جاروبک شناخته شده هستند و معمولا در ژنراتورهای بزرگ استفاده می شود.

روتور تولید یک میدان مغناطیسی در حال حرکت بر روی استاتور انجام می دهد، که موجب اختلاف ولتاژ بین سیم پیچ های استاتور می شود. این عمل منجر به تولید جریان متناوب (AC) در خروجی دیزل ژنراتور می گردد.

موارد زیر از عواملی هستند که بایستی در انتخاب یک ژنراتور برای دبزل ژنراتور به خاطر داشته باشید:

محفظه فلزی در مقابل محفظه پلاستیکی: طرح تمام فلزی تضمین دوام ژنراتور است. بدنه پلاستیکی ژنراتور در معرض قطعات متحرک دینام می باشد که با گذشت زمان و باعث افزایش ساییدگی و پارگی می شود. این موضوع بسیار خطرناک است.

طراحی بدون جاروبک: دینام که جاروبک استفاده می کند، نیاز به نگهداری کمتر و همچنین تولید برق بهتری نیز دارد.

-رگولاتور ولتاژ

همان گونه که از نام این بخش پیداست، جهت تنظیم ولتاژ خروجی دیزل ژنراتور می باشد. مکانیسم زیر برای هر یک از مولفه ها نقش موثری در روند تنظیم ولتاژ را دارا هستند.

(۱) رگولاتور ولتاژ: تبدیل ولتاژ AC به جریان DC، تنظیم کننده ولتاژ جهت اینکه یک بخش کوچک از خروجی ژنراتور ولتاژ AC و تبدیل آن را به جریان DC تبدیل نماید.

(۲) سیم پیچ تحریک (Exciter Windings): تبدیل جریان DC به AC کنونی — سیم پیچ تحریک در حال حاضر عملکرد شبیه به سیم پیچ های استاتور اولیه و کوچک، در تولید جریان AC نقش دارد .سیم پیچ تحریک به واحدهای شناخته شده به یکسو کننده دوار متصل شده است.

(۳) دوار یکسو کننده ها: تبدیل کنونی به جریان AC به DC — جریان AC تولید شده توسط سیم پیچ های تحریک و تبدیل آن به جریان DC را اصلاح می نماید. این جریان DC تغذیه روتور/ آرماتور گشته که به ایجاد یک میدان الکترومغناطیسی دوارد بر روتور / آرماتور می گردد .

(۴) روتور / آرماتور: تبدیل جریان DC به ولتاژ AC، روتور / آرماتور در حال حاضر باعث افزایش ولتاژ AC در سراسر سیم پیچ های استاتور ژنراتور می شود که در حال حاضر به عنوان یک افزایش دهنده ولتاژ خروجی AC می باشد.

ثبت دیدگاه

برو بالا
سوالی دارید؟ چت با Whatsapp