علت چشمک زدن لامپ کم مصرف
اگه لحظه روشن شدن لامپ کم مصرف به آن دقت کنید، میبینید که لامپ کم مصرف چند لحظه دیرتر از زدن کلید روشن میشود. به این دلیل که تا رسیدن به ولتاژی مناسب، رگوله شده و برای تحریک الکترونهای داخل لامپ کمی زمان صرف میشود.درون لامپ کم مصرف یک مدار یکسو کننده وجود دارد (مبدل برق شهر به برق مستقیم یا DC). مقدار ولتاژ خازن بعد از یکسو شدن باید به یک مقدار خاصی رسیده (شارژ شده) تا عملیات شروع شود (دشارژ شود). در اکثر مواقعی که لامپ کم مصرف چشمک میزند، به دلیل وجود خازن میباشد، یعنی زمانی که ولتاژ خیلی کم به این خازن میرسد، شروع به شارژ شدن کرده و با سرعت روی المانهای مدار تخلیه میشود. زمانی که لامپ کم مصرف چشمک میزند یعنی خازن بار خودش را بر روی المانهای مدار تخلیه کرده و دوباره شروع به شارژ شدن میکند. این چرخه یا سیکل تا آخر ادامه پیدا میکندبه همین دلیل لامپ کم مصرف هر چند ثانیه یا دقیقه یکبار چشمک میزند. در کل مقدار کمی از جریان به لامپ کم مصرف رسیده و آن جریان کم، نمیتواند لامپ را به طور کامل روشن کند، ولی برای شارژ و دشارژ شدن خازن کافیست. شارژ شدن خازن طول کشیده، اما تخلیه آن لحظه ایست.
اتصال مستقیم فاز به لامپ
برای روشن شدن لامپ باید مسیری از فاز به نول یا بالعکس وجود داشته باشد، مثلا وقتی شما کلید برق را میزنید در واقع لامپ بین فاز و نول قرار میگیرد، به این ترتیب جریان از طریق لامپ بین فاز و نول جابجا میشود. در برخی از ساختمانها، به اشتباه یا عمدی سیم فاز را مستقیما به مصرف کننده وصل کرده و نول را به کلید وصل میکنند. در چنین مواردی وقتی فاز مستقیما به لامپ کم مصرف میرود، بدنه لامپ، سرپیچ، دیوار، سقف یا یک تکه آهن، فلز میتواند نقش نول را ایفا کند، اما نه به اندازهای که جریان کامل رد بشود. این جریان کم باعث چشمک زدن لامپ کم مصرف بشود. در این مورد جای فاز و نول رو عوض کنید.
استفاده از کلید برق چراغ دار
کلیدهای چراغ دار برای هدایت کاربر در تاریکی، که از محل کلید برق اطلاع یابند به کار میروند. این لامپ داخل کلیدها به همراه یک عدد مقاومت زیاد (چند کیلو اهم) سری شده که جریان کمی میکشد این جریان کم برای فعال کردن مدار لامپ کم مصرف کافیست. برای رهایی از چشمک زدن لامپ کم مصرف میتوانید لامپ داخل کلید را جدا کرده یا اینکه از کلیدهای بدون چراغ و یا از لامپهای LED استفاده کنید.
استفاده از کلید دیمر
کلید دیمر یا دیمر به نوعی از کلیدها گفته میشود که ولتاژ خروجی را تنظیم میکند. (کلید دیمر را میتوان مثل شیر آب در نظر گرفت که هر چه بیشتر باز شود آب بیشتر جریان میابد و بالعکس) مثلا اگه منزل شما دارای کلید قابل تنظیم یا همان دیمر باشد شما میتوانید نور لامپ را تنظیم کنید. در بسیاری از مواقع کسانی که از لامپ کم مصرف استفاده میکنند و با کلید دیمر آنرا کنترل میکنند، زمانی که میخواهد لامپ را خاموش کند، تا انتهای کلید نمیچرخاند که این کار اجازه عبور ولتاژ و جریان کمی را به سمت لامپ کم مصرف میفرستد به همین دلیل لامپ کم مصرف چشمک میزند.
منبع: برق نیوز