آخرین اخبار

خانه / مقالات / انواع کلید اتوماتیک از لحاظ ساختار

انواع کلید اتوماتیک از لحاظ ساختار

نواع کلید اتوماتیک از لحاظ ساختار عبارتند از : کلید های اتوماتیک هوایی و کلید های اتوماتیک کامپکت (بدنه تزریقی)

کلید های اتوماتیک کمپکت (بدنه تزریقی)(MCCB) :

بدنه این نوع از کلید ها از نوع خاصی از قالبهای تزریقی ساخته می شود و از جمله خصوصیات آنها کوچک بودن ابعاد آنها و از معایب آنها می توان به عدم امکان سرویس و تعمیر آنها و کمتر بودن قدرت قطع آنها نسبت به کلید های هوایی اشاره نمود .

کلید های اتوماتیک تا رنج ۱۲۵۰ آمپر از نوع کمپکت و کلید های با جریان نامی بالاتر از نوع هوایی می باشند.

مزایای استفاده از کلید های اتوماتیک :
۱- کلید های اتوماتیک پس از قطع مدار در اثر جریان زیاد و یا هر عامل دیگری بلافاصله آماده بهره برداری مجدد می باشند.

۲- با کمک کنتاکتهای فرعی که در آن تعبیه شده است می توان وضعیت کلید را در هر حالت توسط سیگنال تعیین و در اتاق فرمان منعکس کرد.

۳- ساختمان این کلید ها به گونه ای است که اگر کلید را برروی یک مدار اتصال کوتاه شده ببندیم در ضمن عمل بسته شدن رله اضافه جریان کلید بسرعت وارد عمل شده و مدار را قطع می کند .

استاندارد کلید های اتوماتیک فشار ضعیف :
۱- IEC 60947-1
۲- IEC 60947-2

منحنی مشخصه زمان –جریان

در اکثر کلید های کمپکت تنظیمات جریان اتصال کوتاه (Im) بصورت ضریبی از جریان نامی (In) می باشد ولی در برخی از موارد جریان اتصال کوتاه کلید ضریبی از جریان با تنظیمی می باشد .

قطع کلید در اثر عبور جریان اضافه بار یا اتصال کوتاه به ترتیب بستگی به مقادیر تنظیمی Ir و Im دارد و زمان قطع کلید از روی منحنی مشخصه زمان – جریان کلید تعیین می گردد .

برای تنظیم رله مغناطیسی باید مینیمم جریان اتصال کوتاه در محل محاسبه و تنظیم رله مغناطیسی بر اساس مینیمم جریان اتصال کوتاه در محل انجام می گیرد .

-تاثیر درجه حرارت بر روی رله اضافه بار
کلیه کلیدهای کمپکت معمولا براساس سفارش مشتری در ۴۰ یا ۴۵ درجه سانتیگراد کالیبره می شود .

-تجهیزات جانبی قابل نصب بر روی کلیدها :

۱- موتور الکتریکی : به منظور شارژ (وصل ) یا دشارژ (قطع) از راه دور کلیدهای اتوماتیک از موتور الکتریکی استفاده می شود .

۲- رله شنت تریپ (Shunt Trip): این رله هنگامی که ولتاژ تغذیه اش مقداری بین ۷۰ تا ۱۱۰ درصد ولتاژ نامی گردد فرمان قطع کلید را صادر می کند یا می توان به کمک کنتاکت کمکی عمل این رله را برای مقاصد دیگر مانیتور نمود. این رله ها در کلید های کمپکت در دو تیپ کلی برای ولتاژ dc و ac ساخته شده اند .

۲- رله افت ولتاژ (Under Voltage): این رله هنگامی که ولتاژ تغذیه اش کوچکتر یا مساوی ۷۰% ولتاژ نامی گردد فرمان قطع کلید را صادر می کند . این رله همچنین از وصل کلید در هنگام پایین بودن ولتاژ جلو گیری می کند .

رله های افت ولتاژ در دو نوع uvr و uvrd ساخته شده اند و تفاوت آنها در زمان قطع می باشد . uvr به محض افت ولتاژ از حد معین فرمان قطع را صادر می کند ولی uvrd همین عمل را بعد از یک تاخیر زمانی انجام می دهد .

۳- کنتاکت های کمکی (AS on/off switch):
کنتاکت های کمکی همزمان با پلهای اصلی کلید عمل می کنند و همواره وضعیت قطع یا وصل کلید را در پایانه های خود نمایش می دهند .

۴- کنتاکت های کمکی (BA): کنتاکت های خطا در هنگام وقوع یک اضافه بار یا یک اتصال کوتاه عمل کرده و آن را در پایانه های خود منعکس می نمایند .

۵- واحد محدود کننده جریان (Limiter Unit): از این واحد به منظور بالا بردن قدرت قطع کلیدهای کمپکت استفاده می شود .

۶- کشویی (Plug-in): از این تجهیز جهت کشویی کردن کلید های mccb استفاده می شود.

 

منبع : برق نیوز

ثبت دیدگاه

برو بالا
سوالی دارید؟ چت با Whatsapp