ارزهای دیجیتال، راه نجات نیروگاههای مقیاس کوچک
رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران گفت :باتوجه به طلب سنگین نیروگاههای کوچک برق از وزارت نیرو در خصوص خرید تضمینی برق و تمدید نشدن قرارداد خرید از سوی وزارت نیرو، فروش برق به ماینرها میتواند از مرگ این نیروگاها جلوگیری کند و به نظر میرسد در تعیین تعرفه برای صنعت ماینر دولت عجولانه تصمیم گرفته است.
به گزارش برق نیوز، با پایان یافتن فصل تابستان و عبور از پیک مصرف برق، نیاز وزارت نیرو به نیروگاههای کوچک برق کاهش یافته که این امر چرخه اقتصادی نیروگاهها را از توجیه خارج کرده است. از این رو شاهد هستیم که برخی نیروگاهها برای ادامه حیات خود، تقاضای فروش برق به ماینرها را عنوان میکنند.
در این رابطه حمیدرضا صالحی رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران گفت: باتوجه به اینکه برخی نیروگاههای کوچک در وصول مطالباتشان از وزات نیرو دچار مشکل شده اند و یا قرارداد خرید تضمیمن برق از سوی وزارت نیرو تمدید نشده، به سمت ورشکستگی خواهند رفت.
وی یکی از راههای برون رفت از این مشکل را فروش برق به ماینرها و یا صادرات عنوان کرد و گفت: فروش برق به ماینرها میتواند یک جایگزین برای خرید تضمینی برق باشد، اما مصوبه جدید دولت در تعیین نرخ برق ماینرها، توجیه اقتصادی این صنعت را پایین آورده است.
صالحی افزود: در حال حاضر چندین تعرفه برق در کشور وجود دارد از جمله برق تجاری، خانگی، صنعتی و صادراتی که در این میان بالاترین تعرفه تجاری برابر با ۴۲۰ تومان در هر کیلووات ساعت و تعرفه صادراتی در حدود ۸۰۰ تومان است. از این رو در نظر گرفتن تعرفه برق صادراتی برای صنعت ماینر که صد در صد صادراتی نیست تا حدود زیادی توجیه اقتصادی این صنعت را از بین برده است.
از سوی دیگر با توجه به تعرفه نسبتا ارزان برق در کشورهایی نظیر ترکمنستان و گرجستان شاهد آن هستیم که ماینرها از کشورمان به این مناطق کوچ کرده اند. به اعتقاد صالحی این در حالی است که میتوانستیم با تعرفه بندی دقیق تری از مهاجرت این صنعت ارزآور به خارج کشور جلوگیری کنیم. در نتیجه به نظر میرسد در تعیین تعرفه برای صنعت ماینر دولت عجولانه تصمیم گرفته است.