آشنایی با انواع پچ پنل لگراند
مانی که تعداد زیادی دستگاه را به سوئیچ، سرور و یا سایر تجهیزات شبکه اتصال دهیم، با حجم گسترده ای از کابل های شبکه روبرو خواهیم شد که کار مدیریت کابل ها و سیستم ها را دشوار خواهند کرد. در واقع می توان گفت که پچ پنل یکی از تجهیزات شبکه به حساب می آید که این امکان را مهیا خواهد کرد تا به جای این که سیستم های درون شبکه به صورت مستقیم به دستگاه های انتهایی شبکه مثل سوییچ یا روتر اتصال پیدا کنند پچ پنل، صفحه ای به منظور ایجاد اتصال محسوب می شود. جالب است بدانید که این صفحه با دارا بودن تعداد مشخصی پورت به صورت مستطیل طراحی و تولید خواهد شد. این صفحه، رابط بین نقاط انتهایی کابل های شبکه و تجهیزات شبکه ای (مانند هاب، روتر و …) می باشد.
انواع پچ پنل لگراند
در واقع می توان به این صورت بیان داشت که با استفاده از پچ پنل، به جای این که کابل های شبکه به صورت کاملا مستقیم به تجهیزات شبکه ای متصل گردد، ارتباط آن ها توسط پنچ پنل صورت خواهد پذیرفت. پس اگر چه وجود پچ پنل در شبکه های کوچک و محدود چندان ضروری به حساب نمی آید ولی بکار بردن آن در شبکه هایی که در طی زمان گسترش پیدا خواهند کرد، امری ضروری است.
پچ پنل در ابعاد گوناگون و با چگالی پورت های مختلف روانه بازار خواهند شد و میزان پورت موجود بر قطعه بسته به میزان احتیاج شبکه خواهد بود. پچ پنل های ۲۴ پورتی ، ۴۸ پورتی و … که شما عزیزان بعد از تشخیص گستره شبکه خود قادر خواهید بود هر کدام از آن ها را تهیه نمایید.
طبق استاندارد Cat
به این نکته توجه بسیاری داشته باشید که پچ پنل لگراند به مانند سایر تجهیزات شبکه از استاندارد رده بندی سرعت پشتیبانی به عمل خواهد آورد و شما عزیزان در بازار انواع گوناگونی از پچ پنل های Cat5e ،Cat6 و دیگر رده بندی ها را مشاهده می کنید.در این جا هم بیان این نکته لازم است که در حقیقت پچ پنل های شبکه می بایست هماهنگ با استاندارد سایر تجهیزات باشد ، به عنوان مثال چنانچه در شبکه از کابل شبکه Cat6 استفاده نمایید و پچ پنل Cat5e خریداری نمایید، شما عزیزان قسمت عمده ای از عملکرد کابل شبکه Cat7 را از دست خواهید داد .
پچ پنل های ماژولار
در خصوص با پچ پنل های ماژولار ذکر این نکته ضروری است که در واقع در پچ پنل های ماژولار می توان چندین نوع پورت به عنوان مثال utp stp , ftp , cat5 , cat5e cat6 , cat7 و حتی انواع پورت فیبر نوری مالتی مود و سینگل مود را نیز در کنار یک دیگر قرار داد. اگر پورتی به هر عنوانی دچار اختلال گردد تنها همان کیستون عوض می شود و احتیاج به تعویض کامل پچ پنل نخواهد بود. شایان ذکر خواهد بود که این پچ پنل ها در انواع ۱۲ ، ۱۶ ، ۲۴ ،۳۲ ، ۳۶ و … طراحی و تولید می شوند.
تعداد پورت پچ پنل لگراند
در این بخش از مقاله بایت عنوان کرد که در حقیقت تعداد پورت ها یکی از موارد تاثیر گذار و حائز اهمیت در خرید یک پچ پنل محسوب می شود و اغلب در تعداد ۱۶ ، ۲۴ و ۴۸ پورتی در بازار دیده خواهد شد.
البته دیدن پچ پنل های ۳۲ پورت و سایر پچ پنل های غیر استاندارد به هیچ عنوان امر عجیبی نخواهد بود ولی پچ پنل های ۱۶ ، ۲۴ و ۴۸ پورتی بیشترین استفاده را در شبکه ها به خود اختصاص داده اند
منبع: برق نیوز