آخرین اخبار

خانه / مقالات / (BMS) سیستم کنترل هوشمند ساختمان

(BMS) سیستم کنترل هوشمند ساختمان

مفهوم ساختمان هوشمند (BMS) معرف انتقال اطلاعات بین بخش های مختلف ساختمان که در اداره کردن ساختمان نقش ایفا میکنند، است. بخشهایی نظیر مکانیکی، امنیتی، مدیریتی، نوردهی و مدیریت انرژی. ساختمان هوشمند یعنی کنترل و مدیریت اجزاء یک بنا توسط کاربرانی که از تواناییهای کامپیوتر برای برآوردن نیازها استفاده می کنند.

(BMS) سیستم کنترل هوشمند ساختمان
یکی از مهمترین مزایای این سیستم کاهش مصرف انرژی در ساختمان است. انرژی یکی از پرهزینه ترین موارد یک ساختمان است که در بیشتر موارد مقدار زیادی از آن به هدر میرود. برای روشن شدن این مزیت یک شب زمستانی را تصور کنید که فردی در یک اتاق قرار دارد پس باید نور و دمای اتاق به دلیل حضور فرد به مقدار مطلوب باشد ولی پس از خروج فرد از آنجا، دیگر به روشنایی نیازی نیست و نیازی به روشن بودن سیستم گرمایشی نیز نیست، پس این دو با استفاده از سیستم هوشمند که نبود فرد در اتاق را تشخیص می دهد خاموش میشود. در یک واحد مسکونی موارد زیادی برای استفاده از انرژی وجود دارد که با هوشمند سازی این موارد می توان صرفه جویی چشم گیری در هزینه انرژی انجام داد.

در خانه هایی با کنترل هوشمند هزینه انرژی یک سوم خانه های معمولی است.

خانه های هوشمند (BMS) توانایی آشکاری در راحت تر کردن زندگی و افزایش رفاه در آن را دارند و شبکه خانگی آسودگی خاطر را برای ساکنان آن ایجاد میکند. مثلا دما و رطوبت و روشنایی را به مقدار مورد رضایت شما تغییر می دهد. امنیت و ایمنی خانه را تامین میکند و در صورت بروز خطر علاوه بر اطلاع به شما اقدامات اولیه را انجام میدهد.

سیستم های کنترل هوشمند دارای انعطاف بالایی میباشند که می توان به راحتی آنها را با نیاز های مختلف منطبق نمود. همچنین در هنگام بهره برداری براحتی می توان عملیات تغییر و بهینه سازی برای راهبری بهتر و کاهش هزینه های انرژی و تعمیراتی را انجام داد. در ساختمان هوشمند بسیاری از اعمالی که ساکنان از روی عادت و بصورت غیر ارادی انجام می دهند توسط سیستم های هوشمند انجام می گردد که باعث صرفع جویی در زمان و هزینه، نیروی انسانی می گردد. با بکارگیری انواع و اقسام سنسورهای حسی در داخل و خارج ساختمان و با بکارگیری یک شبکه و سیستم واحد می توان بصورت دائمی و بلادرنگ اطلاعات”دما، فشار، رطوبت، میزان اکسیژن و …” را در اختیار داشت و از آنها در جهت رسیدن به شرایط ایده آل استفاده نمود. در یک ساختمان هوشمند با امکانات نرم افزاری بوجود آمده می توان نمودارهای مختلفی را بر حسب مانیتورینگ و هوشمند سازی ساختمان زمان در اختیار داشت و از آنها در جهت بهبود کیفی شرایط زیستی و حداکثر استفاده از هوای طبیعی را برای ساکنین بوجود آورد.

در یک ساختمان هوشمند (BMS) با امکانات بوجود آمده می توان در هر زمان میزان مصرف انرژی بر پایه مصرف انرژی سوخت و برق را بدست آورد و از آن در جهت کاهش مصرف انرژی و بهینه سازی مصرف سوخت در ساختمان) مبحث نوزدهم – مقررات ملی ساختمان( بهره برد.

برای هوشمندسازی یک ساختمان نخست می بایست منطق کنترل ساختمان شناسایی شود، این منطق مبتنی بر زیرسیستم هایی است که به صورت یک پارچه، در تعامل با یکدیگر می باشند، از جمله سیستم های کنترل می توان به موارد زیر اشاره کرد:
HVAC -1 سیستم کنترل دما، تهویه هوا
۲- سیستم کنترل روشنایی هوشمند
۳- کنترل تردد
۴- سیستم اعلام و اطفاء حریق
۵- سیستم عکس العمل خطر
۵- یکپارچه سازی سیستم ها

۱-۱ . کنترل نور
کنترل نور دیرزمانی است که به دلیل سادگی فنی و کم هزینه بودن، پرطرفدارترین استفاده اتوماسیون خانگی بوده است. با تجهیز خانه خود به سیستم کنترل نور می توانید با استفاده از پنلی که در خانه دارید زمانی که در رختخواب هستید لامپ های روشن را هرکجا که باشند خاموش کنید. یا زمانی که از خانه خارج می شوید و یا مهمانان شما می رسند با استفاده از ریموت کنترل لامپ ها را روشن یا خاموش نمایید.

در کنار این امکانات باید به دیمر نیز اشاره کرد که توانایی کم و زیاد کردن نور لامپ ها را دارد و با استفاده از آن در خانه هوشمند می توانید فضای دلخواه خود را در خانه بیافرینید. کنترل نور به لامپ ها محدود نیست زیرا در روز با کنترل پرده ها و نور ورودی روز می توان فضای خانه را به شکل دلخواه تغییر داد.

۲-۱ . سینمای خانگی
اگر تا به حال از دستگاه های سینمای خانگی استفاده کرده باشید، مطمئنا با ریموت کنترل های زیادی هنگام استفاده از آن ها روبرو بوده اید. کوچک ترین کاری که سیستم خانه هوشمند در این زمینه می تواند انجام دهد جمع آوری تمام ریموت ها در یک پنل مرکزی است.
اما یکی از مهم ترین امکانات، استفاده از سیستم صوتی چند محوطه ای است که این امکان را به شما می دهد تا بلندگوهایی که در جای جای خانه قرار دارد را کنترل کرده و با استفاده از پنل مرکزی هر کدام را به منبع صوتی جداگانه و یا همه آن را به یک منبع صوتی واحد اختصاص دهید. به طور مثال شما می توانید انتخاب کنید که در اتاقتان صدای سیستم پخش صوت، تلویزیون و یا کامپیوترتان پخش شود.

۳-۱ . تهویه
در تابستان زمانی که شما در محل کارتان هستید و از سیستم های خنک کننده استفاده می کنید احتمالا خانه شما به شدت گرم است در غیر این صورت باید هزینه بسیار زیادی برای برق مصرفی بپردازید و تنها چیزی که شما بعد از یک روز گرم نیاز دارید فضای خنک خانه است. با وجود سیستم مانیتورینگ و هوشمند سازی ساختمان کنترل هوشمند خانه پیش از رسیدن به خانه می توانید سیستم خنک کننده را روشن نموده تا دمای هوا به اندازه مطلوب خنک شود. در مورد سیستم گرمایش و تهویه هم همین طور.
استفاده از سیستم های سرمایش و گرمایش معمولا هزینه زیادی را می طلبد. خانه هوشمند نه تنها باعث آسودگی است بلکه تاثیر زیادی در بهینه سازی مصرف انرژی و کاهش هزینه های انرژی دارد.

۴-۱ . امنیت و نظارت تصویری

خانه هوشمند (BMS) خانه ایست بسیار امن تر و محافظت شده تر در برابر خطرات و آسیب ها. با استفاده از دوربین هایی که از طریق اینترنت قابل رویت هستند، مطمئن خواهید بود که کسی در خانه شما وارد نمی شود و یا حتی می توانید مراقب کودکانتان باشید. در سیستم های پیشرفته تر سنسورهای تشخیص حرکت در صورت دیدن هرگونه حرکتی شما را از طریق پیام کوتاه مطلع خواهند کرد.

کنترل هوشمند نور نیز در این مورد می تواند اثر بخش باشد. هم چنین هنگام سفرهای طولانی با تعریف حالت ویژه می توان وضعیت خانه را به طور اتوماتیک تغییر داد، به طورمثال پرده ها در زمان های مختلف بالا و پایین می روند، یا لامپ ها روشن و خاموش می گردند و یا موسیقی پخش می شود همه این ها هنگامی اجرا می شود که شما در خانه حضور ندارید.

۵-۱ . امکانات دیگر

خانه هوشمند (BMS) امکانات بسیار متنوع تری نیز دارد. سیستم هایی برای غذا دادن به حیوانات خانگی در ساعات مشخص، و یا آبیاری گیاهان. همین طور روشن شدن چایساز یا قهوه جوش چند دقیقه پیش از اینکه از خواب بیدار شوید. در کنار همه این امکانات، امکان کنترل همه دستگاه ها با استفاده از تلفن همراه چه از طریق پیام کوتاه و چه از طریق اینترنت یا شبکه بی سیم نیز وجود دارد.

بی شک همه ما می توانیم بدون این تکنولوژی زندگی کنیم همانطور که هزاران سال این گونه زندگی کرده ایم، اما در خانه هوشمند زندگی بسیار ساده تر و لذت بخش تر خواهد بود در کنار اینکه در مصرف انرژی و هزینه نیز کاهش چشمگیری به وجود خواهد آمد.

جرقه ابتدایی استفاده از این سیستم در سال ۱۹۲۱ میلادی زده شد و با گسترش استفاده از رایانه، از سال ۱۹۷۵ ایده استفاده از این تکنولوژی بسیار جدی شد، به صورتی که اکنون به عنوان یک صنعت نو رو به پیشرفت از آن یاد میشود. با تمام این تفاسیر از این سیستم همچنان به عنوان یک تکنولوژی گران قیمت یاد می شود و در خانه های مسکونی بیشتر یک کالای لوکس به حساب می آید تا یک فناوری کارآمد. با توجه به صرفه جویی که در دراز مدت در مصرف انرژی صورت می گیرد ولی به دلیل هزینه بالای نصب و راه اندازی مقرون به صرفه نیست.

ثبت دیدگاه

برو بالا
سوالی دارید؟ چت با Whatsapp