فلاحتیان: افزایش تعرفه پر مصرفان مشکلات صنعت را حل نمی کند
معاون پیشین وزیر نیرو گفت: بهترین روش برای رسیدن به اقتصاد درست صنعت برق این است که سطح الگوی مصرف تغییر یابد، چراکه عمده مصرف برق توسط افرادی صورت میگیرد که الگوی مصرف عادی دارند و افزایش تعرفه مشترکان پرمصرف نمیتواند چالشهای موجود را برطرف کند.
هوشنگ فلاحتیان، درباره چالش اساسی موجود در صنعت برق، اظهار کرد: در حال حاضر که قیمت ارز افزایش پیدا کرده، باید تدبیری برای اصلاح قیمت برق وجود داشته باشد که متأسفانه در حال حاضر ارادهای برای این امر به چشم نمیآید.
وی، اصلیترین چالش صنعت برق را وضعیت اقتصاد این صنعت دانست و افزود: در شرایطی که قیمت ارز افزایش یافته و هیچ ارادهای برای اصلاح برق وجود ندارد، قطعاً با چالشهایی مواجه خواهیم شد، چراکه باید سازوکاری اندیشیده شود که مابهالتفاوت قیمت تمام شده و تکلیفی برای بخش وزارت نیرو تأمین شود.
معاون پیشین وزیر نیرو اضافه کرد: اگر توسط قانون حمایت صنعت برق، ردیف خاصی در بودجه برای منابع دولتی در نظر گرفته و از این طریق مابهالتفاوت پرداخت شود، وزارت نیرو میتواند با کمترین چالش به فعالیت خود ادامه دهد، اما اگر این اتفاق محقق نشود، باید در تعرفههای برق یک بازنگری صورت بگیرد.
فلاحتیان با اشاره به افزایش تعرفه مشترکان پرمصرف ابراز کرد: این موضوع که وزارت نیرو در حال حاضر به دنبال افزایش تعرفه مشترکان پرمصرف است، در نوع خود اقدام خوبی به نظر میرسد، اما باید به این مساله توجه کرد که این موضوع به صورت کلی نمیتواند مشکلات صنعت برق را برطرف کند.
به گفته وی، با توجه به اینکه عمده مصرف صنعت برق توسط مشترکان عادی صورت میگیرد، یعنی مصرف آنها زیاد نیست؛ این افزایش تعرفه مشترکان پرمصرف نمیتواند تأثیر چندانی در حل مشکلات داشته باشد، مگر اینکه الگوی مصرف تغییر یابد و الگوها به صورت فشردهتری ابلاغ شود.
معاون پیشین وزیر نیرو تصریح کرد: اگر اقدامی انجام شود که نیاز به سرمایهگذاری در صنعت برق کاهش یابد، به طور طبیعی بخش هزینه سرمایهای کاهش پیدا میکند، اما باز هم قیمت هر کیلووات ساعت برق تغییری نمیکند. به عبارت دیگر هزینههای جاری صنعت برق به قوت خود باقی میماند و این تفکری که در برخیها وجود دارد که با انجام این اقدام دیگر نیازی به احداث نیروگاه و یا توسعه شبکه برق نیست و یا اینکه قیمت تمام شده برق کاهش مییابد، چندان صحیح نیست.
فلاحتیان با بیان اینکه هزینه نیروگاهها و زیرساختهای دیگر بر اساس نرخ جدید ارز تعیین میشود، اظهار کرد: استهلاک آن هزینه را افزایش میدهد و قیمت تمام شده یک کیلووات ساعت برق در بخشهای تولید، انتقال و توزیع به تبع آن شکل میگیرد، بنابراین باید تلاش شود انرژی برق با قیمت تمام شده چه از طریق دریافت از مشتریان و چه از طریق دولت قابل وصول باشد.
وی ادامه داد: امید میرود با کوشش و تعاملی که وزیر نیرو و معاونان وقت با دولت و مجلس شورای اسلامی دارند، بتوانند فعالیتهایی را که در گذشته در این صنعت شکل گرفته، ادامه دهند و روز به روز شاهد ارتقای صنعت برق کشورمان باشیم.
روز گذشته رضا اردکانیان – وزیر نیرو – درباره زمان اجرای طرح تغییر مشترکان پر مصرف صنعت برق و آب گفت که نهایتاً تا انتهای سال جاری این طرح اجرایی خواهد شد.
منبع: برق نیوز