همکاری ژاپن و یک شرکت فرانسوی برای برچیدن نیروگاه فوکوشیما
اپراتور نیروگاه هستهای فوکوشیما و یک شرکت فرانسوی قرارداد همکاری برای برچیدن راکتورهای آسیب دیده فوکوشیما امضا کردند.
به نقل از ورلد نوکلیر نیوز، شرکت برق توکیو (تپکو) و گروه اورانو فرانسه با امضای یک قرارداد توافق کردند که همکاریهایشان را برای برچیدن تاسیسات هستهای فوکوشیما دایچی تقویت کنند.
این قرارداد ماه گذشته میلادی میان مدیرعامل شرکت اورانو و معاون تپکو در زمینه برچیدن نیروگاه در توکیو به امضا رسید که بر اساس آن، گروه اورانو تجربیات خود را در حوزه راهحلهای فنی جدید و ایمن برای طراحی، ساخت و عملیاتی کردن تاسیسات مربوط به فرآوری پسماندهای هستهای در اختیار تپکو قرار میدهد.
این شرکت فرانسوی همچنین در زمینه عملیاتی کردن تاسیسات مربوط به مدیریت و ذخیره پسماندهای آلوده به رادیواکتیو با تپکو همکاری خواهد کرد.
ژاپن از زمان وقوع فاجعه هستهای در نیروگاه فوکوشیما تاکنون قراردادهای همکاری متعددی را با شرکتها و سازمانهای خارجی برای حل مشکلات ناشی از این حادثه امضا کرده است.
فاجعه هستهای در نیروگاه فوکوشیما دایچی به مجموعه حوادثی گفته میشود که از تاریخ ۱۱ مارس ۲۰۱۱، در پی زلزله ۹ ریشتری و سونامی و در اثر از کار افتادن تاسیسات راکتور شماره یک نیروگاه، متعلق به شرکت تپکو، یکی از پس دیگری و سپس نشت مواد رادیواکتیو به وقوع پیوست.
متخصصان این حادثه را بعد از فاجعه چرنوبیل بزرگترین فاجعه اتمی میدانند و از نظر پیچیدگی آن را در مقام نخست فجایع اتمی جهان قرار میدهند، چرا که تمام راکتورهای نیروگاه فوکوشیما در نتیجه این رویداد با مشکل مواجه شد.
غیر فعالسازی واحدهای فوکوشیما و برچیدن کامل آن و بهعلاوه تخلیه مواد آلوده به رادیواکتیو یکی از مشکلات اصلی ژاپن پس از وقوع حادثه فوکوشیما به شمار میآید. وزیر محیط زیست ژاپن اعلام کرده است که احتمالا این کشور مجبور شود یک میلیون تن آب ذخیره شده رادیواکتیوی در این نیروگاه را در اقیانوس آرام تخلیه کند. چنین اقدامی با مخالفت ساکنان سواحل اقیانوس و فعالان محیط زیست روبرو شده است اما کارشناسان هستهای معتقدند که به دلیل حجم بالای مواد و خطرناک بودنشان ایمنترین راه، تخلیه آن در اقیانوس است.