⚡️ دتکتورهای حرکتی در سیستم های اعلام سرقت
از این دتکتورها به عنوان سنسور مادون قرمز یا چشمی PIR نیز یاد میشود و در سیستمهای اعلام سرقت برای تشخیص حرکت در یک منطقه مشخص که تحت پوشش دید چشمی قرار دارد استفاده میگردد. از آنجا که بدن موجودات زنده به دلیل وجود حرارت از خود اشعه مادون قرمز (Infrared) پخش میکند از این خاصیت برای تشخیص حرکت در این سنسورها استفاده شده است. قسمت اصلی سنسورها از یک ماده کریستالی به ابعاد ۳٫۴ * ۱ میلیمتر تشکیل شده است که در اثر برخورد اشعه مادون قرمز روی آن یک شارژ سطحی ایجاد میشود و هر گونه تغییرات در مقدار اشعه تابیده شده بر روی این ماده باعث تغییر شارژ الکتریکی آن شده و سیگنالی ایجاد میشود.
در عمل از دو ماده کریستالی که به صورت متقابل و با فاصله یک میلیمتر بسته شدهاند استفاده میگردد تا نویزهای حاصل از برخورد نور خورشید یا لرزش و تغییر دما خنثی شوند این دو عنصر به یک ترانزیستور FET بسته میشوند و در مجموع یک عنصر سه پایه برای اتصال به تقویت کننده و مقایسه کننده ایجاد میشود. روی سنسورها دریچهای برای محدود کردن مقدار اشعه ورودی از جنس پلی اتیلن شفاف وجود دارد.
دتکتورهای حرکتی در سیستمهای اعلام سرقت
نحوه ایجاد پالس در اثر حرکت منبع حرارتی
دتکتورهای حرکتی در سیستمهای اعلام سرقت
قسمتهای مختلف سنسورهای حرکتی:
۱- ترمینالهای اتصال (Terminal Block) (Wiring):
این ترمینالها برای اتصال تغذیه چشمی و همچنین اتصال چشمی به مرکز کنترل میباشند.
۲- LED نشانگر (Indicator LED):
هنگام حرکت اجسام گرم مثل انسان از جلو سنسور، این LED روشن میشود و نشانگر تشخیص حرکت جسم گرم میباشد.
۳- جامپر تنظیم تعداد پالس (p.cnt) (p.c):
برای کم کردن امکان اعلام خطر اشتباهی که ممکن است بدلیل شرایط محیطی یا تداخل ناشی از خطوط برق رخ بدهد امکان شمارش پالس روی این سنسورها قرار داده شده است تا سنسور تنها پس از دریافت تعداد پالس مشخص شده ایجاد آلارم نماید؛ برای تنظیم تعداد پالس از این قسمت استفاده میشود.
منبع: پنتا حفاظ