وظیفه بوستر پمپ دور متغیر چیست؟
وظیفه بوستر پمپهای دور متغیر نگهداشتن فشار آب سیستم در یک مقدار ثابت و مشخص در دبی آب متغیر سیستم است.
این نوع از بوستر پمپها دارای قابلیت برنامه ریزی هستند تا بتوان شرایط کاری بوستر پمپ را متناسب با الگوی مصرف آب برنامه ریزی و تنظیم نمود. در بخش کنترل و فرمان تابلوی برق بوستر پمپ دور متغیر از یک عدد کنترلر یا PLC استفاده میشود که بر اسـاس میزان فشار مورد نیاز سیستم تنظیم میگردد.
در صورتیکه فشار خروجی بوستر پمپ کمتر از فشار لازم باشد، پِرشِر Pressure ترانسمیتر در خروجی بوستر پمپ این کاهش فشار را حس کرده و به مدار کنترل و فرمان انتقال میدهد سپس فرمانی صادر میشود که موجب افزایش فرکانس اینورتر میگردد. افزایش فرکانس برق خروجی از اینورتر موجب افزایش سرعت گردش الکتروپمپ تا یک مقدار مشخص میگردد که فشار خروجی بوستر پمپ را به فشار تنظیم شـده برساند و در صورتیکه فشار خروجی بوستر پمپ بالاتر از فشار مورد نظر باشد عکـس این عمل اتفاق میافتد تا همیشه فشار خروجی بوستر پمپ ثابت بماند.
با افزایش تدریجی مصـــرف آب سرعت گردش الکتروپمپ مذکور به همان نسبت همزمان با افزایش فرکانس برق خروجی از اینورتر و برق ورودی به الکتروپمپ افزایش مییابد تا آنجا که فرکانس برق خروجی از اینورتر به فرکانس برق شهر برسد. از این لحظه به بعد الکتروپمپ با همان سرعت گردش حداکثر با برق شهر کار خواهد نمود و اینورتر در مدار دومین الکتروپمپ اصلی قرار میگیرد و فرکانس آن به آرامی از صفر به حدی افزایش مییابد که اضافه مصرف آب را نسبت به حداکثـر آبدهی یک الکتروپمپ تأمین نماید. با افزایش مصرف آب روشن شدن الکتروپمپهای بوستر پمپ بــه همین ترتیب تا آخرین الکتروپمپ ادامه مییابد.
در صورت کاهش مصرف آب، فرکانس برق خروجی از اینورتر و دور الکترو پمپی که در مدار آن قرار دارد به تدریج کاهش مییابد تا فرکانس اینورتر و در نتیجه سرعت گردش الکتروپمـپ به صفر برسد. در این لحظه اولین الکتروپمپی که در مدار اینورتر قرار گرفته بود از مدار برق شهر جدا و در مدار برق اینورتر قرار میگیرد تا سرعت گردش آن توسط اینورتر تنظیـم شود. به مرور با کاهش دبی آب مصرفی به صفر این الکتروپمپ نیز متوقف و از مدار خـارج میشود.