نسل آینده توربینهای بادی
تاکنون، مفاهیمی برای جایگزینی توربینهای محور افقی دو یا سه پره، از نقطه نظر مقرون به صرفه بودن و قابلیت اطمینان فنی، کم آورده اند. اما ممکن است این چنین مفاهیمی در آینده دور، گزینههای عملی به شمار آیند.
تحقیقات آتی، محتملا گزینههای انقلابی تری را شامل میشود. گزینههایی همچون توربینهای بادی هوابرد،کایتهایی که انرژی مکانیکی را به ژنراتورهای زمینی منتقل میکنند و یا ماشینهای کاملا پرنده، شبیه چرخندههای خودکار مهار شدهای که با روتورهایشان هم تولید برق میکنند و هم از زمین بلند میشوند.
گوگل اخیرا شرکت نوپایی را به نام مکانی خریداری کرد که منحصرا روی توسعه چنین دستگاههایی کار میکند. بادهای در ارتفاع بالا به عنوان بادهای بسیار خوب و منابع باثبات بادی شناخته میشوند که معمولا توسط خلبانان برای صرفه جویی در زمان و سوخت استفاده میشوند. پتانسیل این نوع بادها بسیار قابل توجه بوده، اما برخی دانشمندان پتانسیل آنها را برای نگرانیهای زیست محیطی از تولید الکتریسیته بالاتر میدانند.
در حالی که فناوریها برای تولید برق از امواج ساحلی در حال توسعه است، استفاده از بادها برای حمل ونقل دریایی بعد از قرنها خدمت به نوع بشر، (به جز در موارد تفریحی) کمتر دیده میشود. دستهای از فناوریهای جدید و مدرن (مثل بادبانها و کایتهای خودکار) میتوانند در سوخت مصرفی در حمل ونقل دریایی، چه از طریق انرژی مکانیکی مستقیم، و چه با تولید برق. صرفه جویی کند.
در آینده، ممکن است ترکیبهای نوآورانه از انرژیهای تجدیدپذیر و گزینههای جدید برای نحوه ذخیره آن، مقرون به صرفه بودن خود را ثابت کنند. در حال حاضر علاقمندی شدیدی برای جزایر انرژی که پیشنهاد هلند بوده و ترکیبی از برق بادی، پمپ ذخیره و برق امواج به طور بالقوه است، به وجود آمده است. گزینههای دیگری هم برای سیستمهای مجزای ذخیره زیردریایی برای توربینهای فراساحلی وجود دارد.
منبع: برق نیوز
https://goo.gl/jBFqZp