حالت جزیرهای در شبکه توزیع
حالتی است که در آن قسمتی از شبکه توسط دژنکتورها یا سکسیونرها (یا هر وسیله ای که به نوعی کلید تلقی شود ) و یا رله ها قطع می شود و آن قسمت از شبکه به طور stand alone عمل تولید و مصرف را انجام می دهد.
شرایط جزیرهای شدن برای یک شبکه زمانی اتفاق میافتد که تعدادی از منابع بنا به دلایلی از شبکه جدا شوند، اما سایر منابع همچنان به تزریق توان به شبکه ادامه دهند. این اتفاق میتواند در اثر عمل بریکر، فیوز و یا کلیدهای جداکننده اتومات در شبکه بالادست رخ دهد.
جزیرهای شدن ناخواسته، مطلوب نیست چرا که ممکن است باعث تغییرات بزرگی در ولتاژ و فرکانس روی بخش جزیرهای شده شبکه گردد و تامین برق مشتریان تحت شرایط غیر معمول انجام گیرد تا اینکه یا سیستم مختل شود یا تعادل بین تولید و مصرف ایجاد گردد. همچنین جزیرهای شدن ناخواسته میتواند خطراتی را متوجه پرسنل بهره بردار شبکه کند.
از سوی دیگر عملکرد جزیرهای ممکن است مفید و حتی مطلوب باشد. برای مثال در حالت خاموشیهای کلی و یا قطعیهای طولانی تغذیه فیدرهای توزیع (در اثر مشکلات مهم روی شبکه انتقال)، عملکرد جزیرهای فیدرهای توزیع امکان تأمین برق مشتریان تا زمان بازسازی مجدد سیستم را فراهم میسازد.