تولید برق ارزان از قطره های باران
محققان چینی صفحه های خورشیدی ابداع کرده اند که میتوانند از برخورد قطره های باران برق تولید کنند.
به گزارش روزنامه ایندیپندنت، آب و هوای بارانی یکی از بزرگترین مشکلات برای استفاده از انرژی خورشیدی محسوب میشود.
صفحات خورشیدی برای تبدیل نور خورشید به برق طراحی شده اند اما زمانی که هوا ابری یا بارانی است این صفحات عمدتا کارایی خود را از دست میدهند.
در عین حال باتریهایی مانند پاوروال تسلا (Tesla Powerwall) نیز وجود دارند که برای ذخیره برق در روزهای ابری طراحی شده اند. اما این فناوری کاملا کارآمد و یا به اندازه کافی ارزان قیمت نیست که استفاده از انرژی خورشیدی را در مناطقی که زیاد نور خورشید ندارند، باارزش سازد.
اکنون گروهی از محققان دانشگاه Soochow در چین راه حلی برای این مشکل ارائه داده اند؛ آنها صفحات خورشیدی ابداع کرده اند که میتوانند از قطرههای باران انرژی تولید کنند.
در این تحقیق که ماه گذشته در مجله ACS Nano منتشر شد، جزئیات چگونگی اضافه شدن فناوری معروف به ‘نانوژنراتور تریبوالکتریک’ یا TENG به یک صفحه خورشیدی برای جذب انرژی از حرکت قطرههای بارانی که به آن برخورد میکنند، توضیح داده شده است.
نانوژنراتورها، به عبارت ساده، دستگاههایی هستند که انرژی مکانیکی یا حرکت را به الکتریسیته قابل استفاده تبدیل میکنند. TENG این کار را در یک مقیاس بسیار کوچک برای قطرات باران انجام میدهد.
محققان یک صفحه خورشیدی هیبریدی ابداع کردند که شامل فناوری TENG است اما برای نصب بر پشت بامها به اندازه کافی سبک و ارزان قیمت است.
برای انجام این کار، آنها پلاستیکهای شفاف یا پلیمرهای متفاوتی را آزمایش کردند تا لایه میان لایه TENG و سلولهای خورشیدی را در یک پانل تشکیل دهند. این لایهها متصل بودند و بطور مستقل نمی توانستند کار کنند- این کار تولید برق را برای صفحه خورشیدی در طیفی از وضعیتهای آب و هوایی میسر میسازد.
درصورتیکه محققان چگونگی کاهش هزینه تولید چنین محصولی را دریابند، این فناوری میتواند نحوه استفاده از صفحات خورشیدی را به طور بالقوه متحول سازد.
این کار انرژی خورشیدی را به یک راه حل کارآمد برای تولید انرژی پاک حتی در مناطق کم آفتاب که برای تولید انرژی خورشیدی مناسب تلقی نمی شوند، تبدیل میکند.
منبع: انرژی امروز
http://www.iranenergy.news/news/renewable-energy/solar/94130