آخرین اخبار

خانه / مقالات / بوستر پمپ

بوستر پمپ

بوستر پمپ به دستگاهی اطلاق میشود که دویا چند پمپ به صورت موازی به یکدیگر متصل شده باشند تا بتواند دبی و هد مورد نظر را با کمترین انرژی وبالاترین راندمان تامین نمایند وظیفه بوستر پمپ ثابت نگه داشتن فشار لازم برای تامین شبکه مصرف با توجه به الگوی متغیر مصرف می‌باشد.

از این رو هنگامی که در شبکه مصرفی وجود ندارد فشار تغییر نمیکند و پمپ‌های بوستر پمپ خاموش میباشند، اما به محض اینکه مصرف فشار در شبکه افت میکند برای جبران این افت اولین پمپ شروع بکار میکند اگر این پمپ قادر به تامین فشار نباشد پمپ‌های دیگر به همین ترتیب وارد مدار میشوند تا فشار را درمحدوده معینی ثابت نگه دارند هنگامی که مصرف کم یامتوقف میشود پمپ نیز به ترتیب از مدار خارج میشوند کلا پمپ‌های بوستر پمپ با توجه به الگوی مصرف وارد یا خارج میشوند.
بوستر پمپ چیست؟
موارد استفاده از بوستر پمپ

آبرسانی ساختمان‌های مختلف مانند برج‌ها بیمارستان‌ها مدارس سالن‌های تفریحی ورزشی مجتمع‌های مسکونی و آپارتمانی و …
تامین سیستم اطفا حریق
مصارف کشاورزی وآبیاری
تامین آب صنعتی کارخانجات و صنایع

مزایای استفاده از بوستر پمپ

محدوده وسیعی را از جهت تنوع مصر پوشش میدهد.
وقتی نوسان‌های مصرف کننده بسیار زیاد باشد به جای استفاده از یک پمپ بزرگ از چند پمپ کوچک که بصورت بوستر پمپ هستند استفاده میشوند تا بتوان بسته به نیاز تعدادی از آن‌ها را به کار واداشت وازکار کردن بیهوده بقیه جلوگیری نمود در حقیقت استهلاک و مصرف انرژی به حداقل میرسد.
بدلیل اینکه بوستر پمپ از اجزای مختلف متصل بهم تشکیل شده است میتوان با جداکردن این اجزابوستر پمپ راباسهولت حمل و درمکان مناسب نصب نمود.
کارکرددائمی بوسترپمپرامیتوان باکارگذاشتن یک پمپ رزروتضمین کردوهنگام خرابی یک پمپ پمپ رزروواردمدارمیشود تاوقفه‌ای در کارکردسیستم ایجاد نگردد.
قابلیت سرویس حین کار را دارد.

اجزای تشکیل دهنده بوستر پمپ

اجزای اصلی مشترک بوستر پمپ دور ثابت عبارتندودور متغیر عبارتند از:

مجموعه الکتروپمپ‌ها
بخش مکش
بخش دهش
شاسی اصلی

سایر اجزای اصلی

بوسترپمپ‌های دور ثابت را تابلوی کنترل وفرمان دور ثابت منبع دیافراگمی پرشرسوئیچ‌ها حداقل و حداکثر فشارتشکیل میدهند
در بوسترپمپ‌های دور متغیر عبارتند از: تابلوی کنترل و فرمان دور متغیر و پرشر ترانسمیتر

پمپ:
الکترو پمپ: در اکثر قریب به اتفاق بوستر پمپ‌ها ازالکتروموتوربه عنوان موتور محرک پمپ استفاده میشود

بخش مکش

بخش مکش بوستر پمپ شامل یک کلکتور لوله‌ای است که به واسطه شیرآلات واتصالات موردنیاز به مکش الکتروپمپ‌ها وخروجی مخزن ذخیره آب متصل میگرددو شیرآلات واتصالات این بخش عبارتند از

شیر قطع ووصل
صافی
لرزه گیر
فلنچ
مهره ماسوره

بخش دهش

بخش دهش نیزمشابه یک کلکتور لول‌های است که به وسیله شیرآلات واتصالات لازم از خروجی الکتروپمپ به شبکه مصرف متصل میشود. شیرآلات این بخش عبارتند از:

شیریکطرفه
لرزه گیر
فلنچ مهره ماسوره

منبع: برق و اتوماسیون

ثبت دیدگاه

برو بالا
سوالی دارید؟ چت با Whatsapp