برون سپاری چیست و چطور به سادهتر شدن مدیریت کسبوکارها کمک میکند؟
مدیریت یک کسب و کار، شرکت، اداره و تجارت نیاز به برنامه ریزی دقیق، صبر و حوصله و پشتکار فراوان دارد. هر چقدر در امر مدیریتی موفق ظاهر شوید، بیشتر تشویق میشوید که شرکت تان را گسترش دهید و این خود زمینه ساز چالشهای بعدی است! به هر اندازه هم شرکت شما تیم مدیریتی قوی داشته باشد، باز هم به میزان مشخصی میتوانید تمام فرایندهای آشکار و پنهان شرکت را به درستی مدیریت کنید و در نهایت به جایی خواهید رسید که رشته برخی از امور از دستتان در میرود. در چنین شرایطی برون سپاری به داد تیم مدیریتی میرسد. حالا ببینیم که دقیقا برون سپاری چیست؟
برون سپاری “Outsourcing” به معنای سپردن برخی از امور شرکت به فرد، تیم یا سازمانی دیگر، طبق قراردادی مشخص است. در بسیاری از مواقع پیش میآید که یک شرکت یا مجموعه وقت، بودجه، تجهیزات یا مهارت لازم برای انجام کاری را ندارد، از این رو آن عمل خاص را به سازمان دیگری محول میکنند، تا انجامش دهد. در چنین شرایطی برون سپاری انجام شده است. معمولا اموری غیر از فعالیت اصلی شرکت برون سپاری میشود. مهم نیست که کار در کجا انجام شود، در شرکت شما یا خارج از فضای شرکت، به هر حال وقتی فرد یا تیمی از سازمانی دیگر کاری را که خودتان وقت یا مهارت انجام آن را ندارید، انجام میدهد، برون سپاری صورت گرفته است.
هیچ کس نمی تواند تاریخ دقیقی برای شکل گیری برون سپاری مشخص کند، اما میتوان گفت که نخستین آثار آن را میتوان در دوران باستان هم یافت. همینکه ساخت یک بنا، راه یا هر چیز دیگر به یک پیمانکار سپرده میشد، خودش نوعی برون سپاری بوده است. احتمالا اصلیترین دلیل ایجاد چنین شیوهای به خاطر نداشتن مهارت لازم بوده است.
با اینکه هزاران سال از برداشتن نخستین گامهای برون سپاری میگذرد، اما هنوز هم عمدهترین دلیل برون سپاریها شاید همان نداشتن مهارت لازم برای انجام کار باشد. البته دلایل دیگری از قبیل نداشتن نیروی کار کافی، کمبود وقت یا صرفه جویی در هزینه وجود دارند که در ادامه توضیح خواهیم داد.
چرا برون سپاری اهمیت دارد؟
از آنجایی که دانش بشری در عصر حاضر به صورت روزانه و حتی لحظه ای در حال رشد است و فناوریها نوین همواره در حال تغییر و تحول دنیای ما هستند، بنابراین نیاز جامعه یا خواسته مشتریان هر کسب و کار هم در حال تغییرند. همه دوست دارند بهترین خدمات را دریافت کنند، اما واقعیت این است که یک شرکت هر اندازه هم بزرگ و قوی و به روز باشد باز هم نمیتواند برای همگام شدن با فناوری به صورت روزانه پیشرفت کند، چرا که این کار بسیار هزینه بر است.
اما این پایان کار نیست، چرا که برون سپاری راه را برای پیشرفت و همگام شدن با فناوری را برای هر کسب و کار یا تجارتی باز گذاشته است. برون سپاری این امکان را میدهد که از امکانات، مهارتها و منابع یک شرکت دیگر که به روزترین تجهیزات و متدهای انجام کار را دارند، استفاده کرد و تنها هزینه انجام کار را پرداخت، نه چیز دیگر! برون سپاری این امکان را میدهد که از دانش، تجهیزات و منابع دیگر سازمانها در مواقع لازم استفاده کنیم، اما از هزینههای استخدام رسمی پرهیز کنیم.
برای حضور در میدان رقابت جهانی نیاز است تا با استانداردها و فناوریهای روز همگام بود. این امر به واسطه برون سپاری امکان پذیر خواهد بود.
دلایل اصلی برون سپاری
با توجه به توضیحاتی که تا اینجای کار داده شد، احتمالا پیش بینی میکنید که دلیل اصلی برون سپاری کاهش هزینهها است. تا حدی درست است اما این همه آن چیزی نیست که سازمانها را مجاب به برون سپاری کند!
دلایل بیشماری برای برون سپاری میتوان آورد اما برخی از مهمترینها این مواردند:
کاهش هزینه سرمایه گذاری، تمرکز بر اصلیترین فعالیتهای سازمان، در اختیار گرفتن فناوریهای نوین با هزینه اندک، استفاده از مهارت و دانش دیگران بدون اینکه به صورت رسمی استخدام شوند، صرفه جویی در وقت، کیفیت بالاتر، انعطاف پذیری، استفاده از فرصتهای زودگذر، کاهش حجم فعالیت کارکنان شرکت در شرایط خاص و …