بدنه تابلو برق
بدنه تابلو برق وظیفه ی نگهداری تجهیزات در محل نصب شده و همچنین حفاظت از آنها در برابر برخوردهای ناخواسته را بر عهده دارد.
بدنه تابلو برق از مواد کامپوزیت، پلاستیک یا آهن که به روش پوستهای ،سرد نورد شده، ساخته میشود.
ضخامت ورق تابلوهای آهنی بر اساس دستورالعمل های موجود و با در نظر گرفتن:
محل استقرار تابلو
محل ورود و خروج هادی ها
شکل بدنه( ایستاده، دیواری، بیرونی، درونی و…..)
فرم ساخت تابلو (یک پارچه، مجزا از هم)
قابلیت دسترسی به اجزای تابلو
نحوهی آرایش تجهیزات، محیط نصب تابلو و ابعاد آن تعیین میگردد.
در صورت نیاز، بدنه تابلو برق بوسیله پروفیل و ناودانی تقویت میشود تا بتواند استحکام مکانیکی لازم جهت تحمل ضربات ناشی از عملکرد تجهیزات و یا وزن آنها را داشته باشد.بدنه تابلو میتواند به صورت یکپارچه طراحی شده و پس از تکمیل تابلو به محل نصب ارسال گردد. در بعضی موارد بدنه را به صورت قطعات مجزا از هم ساخته و پس از اتمام کلیه عملیات خمکاری، جوشکاری و رنگ آمیزی آنها را بسته بندی کرده و در محل نصب مونتاژ میکنند. مزیت این نوع تابلوها هزینه کمتر در زمان حمل و نقل و نیز قابلیت توسعه از طرفین و سهولت تعمیرات آن میباشد. بدنه باید طوری طراحی شود که ضمن سهولت دسترسی به تجهیزات درون تابلو حداکثر ایمنی ممکن را برای افرادی که با تابلو کار می کنند، تامین نماید. در تابلوهای قدرت برای محدود کردن تابلو و همچنین جلوگیری از سرایت آتش سوزی و یا انفجار ها احتمالی تجهیزات به سایر قسمت ، در فواصل معینی دیوار قائمی را در داخل تابلو نصب کرده و تابلو را به قطعاتی که سلول نامیده میشود تقسیم بندی میکنند. تابلوهای کشویی و مدولار از این لحاظ برتری دارند.
تابلو در انواع مختلفی از نحوهی دسترسی میتواند طراحی شود ( بدون درب مانند تابلوهای توزیع فشار ضعیف، درب دسترسی از جلو، از پشت، دو درب، درب شیشه )درب تابلو اهمیت زیادی در حفاظت از تجهیزات و همچنین کارکنان را بر عهده دارد. در تابلوهای فشار متوسط دریچه ای در بالای تابلو (سقف تابلو) جهت تخلیه ی ضربه حاصل از انفجار تابلو تعبیه میگردد. درجه حفاظت بدنه ی تابلو بر اساس نیاز و جداول موجود تعیین میشود.