آخرین اخبار

خانه / اخبار فناوری اطلاعات / بررسی هواوی Y9 2019

بررسی هواوی Y9 2019

هواوی Y9 مدل ۲۰۱۹ درمقابل برچسب قیمتی ۲۲۰ یورویی‌اش، قابلیت‌های درخورتوجهی، نظیر دوربین دوگانه و نمایشگر Full HD تمام‌صفحه و عملکرد سریع را ارائه می‌دهد.

تمام رویدادهای باشکوه و کانون توجهات دنیای موبایل به محصولات پرچم‌دار تعلق دارد؛ اما گروه‌های مختلف کاربران در سراسر دنیا یا توان خرید چنین دستگاه‌هایی را ندارند یا ترجیح می‌دهند تا نیازهای خود را با گوشی‌هایی از دسته‌ی اقتصادی یا میان‌رده مرتفع سازند. ازاین‌رو، جای تعجب نیست که شرکت‌های سازنده درکنار تولید پرچم‌داران لوکس و هزاردلاری، روی تولید گوشی‌های مقرون‌به‌صرفه‌ی توانمند نیز سرمایه‌گذاری کنند.
هواوی، یکی از بزرگان دنیای موبایل، بخش عمده‌ای از موفقیت‌های خود را مدیون دستگاه‌های میان‌رده و اقتصادی است؛ ازاین‌رو، همواره سعی می‌کند با تعیین قیمت‌های رقابتی و ارائه‌ی ویژگی‌های جذاب در این رده، از همتایان خود بازنماند. Y9 2019 یکی از آخرین تلاش‌های هواوی در دسته‌ی اقتصادی محسوب می‌شود که هم‌اکنون، با ویژگی‌هایی همچون طراحی کم‌حاشیه و پردازنده‌ی ۱۲ نانومتری کرین ۷۱۰ و دوربین دوگانه‌ی مبتنی بر هوش مصنوعی در بازارهای جهانی فروخته می‌شود
طراحی

از گوشی هوشمندی که در دسته‌ی «میان‌رده‌ی اقتصادی» قرار می‌گیرد، نمی‌توان طراحی پرزرق‌وبرقی انتظار داشت؛ اما هواوی با نسل جدید Y9 تلاش می‌کند کاربر را ناامید نکند. گوشی مقرون‌به‌صرفه‌ی چینی‌ها با هدف ارزان نگه‌داشتن قیمت تمام‌شده، بدنه‌ای متشکل از فریم آلومینیومی و پنل پلاستیکی دارد؛ ولی این پنل درست‌ مانند شیشه، براق و لک‌پذیر است و با لبه‌های انحنادار خود، ما را به‌یاد پنل‌های شیشه‌ای ۳D به‌کاررفته در محصولات پرچم‌دار می‌اندازد. ناگفته نماند باتوجه‌به جنس پلاستیکی بدنه، احتمالا Y9 دربرابر خراشیدگی نیز مقاومت کمتری درمقایسه‌با محصولات شیشه‌ای خواهد داشت.
در نمای جلوی Y9، تکرار ترند این‌ روزهای دنیای موبایل را می‌بینیم: نمایشگری کشیده با لبه‌ی بریده که در محاصره‌ی حاشیه‌های نسبتا باریکی قرار گرفته است. البته مانند اغلب گوشی‌های اندروید، حاشیه‌ی پایین ضخامت بیشتری دارد و همین موضوع ظاهری نامتقارن به دستگاه می‌دهد. بریدگی نمایشگر Y9 2019 از دوربین سلفی دوگانه‌ی دستگاه میزبانی می‌کند و درضمن، در مرز بین پنل جلو و فریم گوشی، می‌توان دریچه‌ی اسپیکر مکالمه را مشاهده کرد. به‌لطف لبه‌های انحنادار پنل پشتی، Y9 به‌خوبی در دست جای می‌گیرد؛ اما قطر ۶.۵ اینچی نمایشگر، گوشی اقتصادی هواوی را به فبلت بزرگی تبدیل کرده که به‌سختی می‌توان بدون جابه‌جاکردن در دست، به بخش‌های بالایی صفحه‌نمایش آن دسترسی داشت.

گوشی هواوی Y9 جدید در سه رنگ مشکی و آبی و بنفش شفقی (Aurora Purple) روانه‌ی بازار می‌شود که رنگ سوم درحقیقت، گرادیانی از رنگ صورتی تا بنفش را ارائه می‌دهد؛ چیزی شبیه به آنچه در گوشی پی ۲۰ پرو تجربه کرده بودیم. ما نسخه‌ی آبی Y9 را برای بررسی دراختیار داشتیم. در این نسخه، فریم آلومینیومی دستگاه نیز پوششی به رنگ آبی براق روی خود دارد. دوربین دوگانه‌ی Y9 2019 همراه فلش LED با چینشی عمودی، در گوشه‌ی سمت چپ پنل پشتی جای گرفته‌اند. حسگر اثرانگشت خازنی مانند اغلب گوشی‌های میان‌رده و اقتصادی هواوی، در نیمه‌ی بالایی پنل پشتی قرار گرفته و دسترسی به آن آسان است.
کلیدهای کنترل صدا و پاور در لبه‌ی سمت راست Y9 2019 و در ارتفاع مناسبی قرار دارند؛ به‌طوری‌که دسترسی به آن‌ها به‌سادگی امکان‌پذیر است. درضمن، بافت خاص موجود روی سطح کلید پاور به‌خوبی آن را از کلیدهای کنترل حجم صدا متمایز می‌سازد. لبه‌ی سمت چپ گوشی فقط از درگاه سیم‌کارت و کارت حافظه میزبانی می‌کند. توجه کنید برخلاف اغلب محصولات دو سیم‌کارت موجود در بازار، درگاه کارت حافظه و سیم‌کارت دوم Y9 مشترک نیست. گوشی اقتصادی چینی‌ها به‌جای USB-C از درگاه قدیمی microUSB‌ بهره می‌برد و در دو طرف این درگاه نیز، می‌توان دریچه‌ی اسپیکر و میکروفون و جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون را مشاهده کرد.
نمایشگر و اسپیکر

نمایشگر ۶.۵ اینچی Y9 بزرگ‌ترین نمونه در بین برادرانش محسوب می‌شود و در نگاه اول برتری خود را درمقایسه‌با برادران ارزان‌ترش از سری وای نشان می‌دهد. پنل IPS LCD استفاده‌شده رزولوشنی معادل ۲۳۴۰ در ۱۰۸۰ پیکسل دارد و از نوع ۱۹.۵ به ۹ انتخاب شده است. با وجود بزرگ‌بودن ابعاد نمایشگر، تراکم ۳۹۶ پیکسل در هر اینچ مشکلی ازنظر دیده‌‌شدن پیکسل‌ها به‌چشم نمی‌خورد و تصاویر به‌اندازه‌ی کافی شارپ هستند. هواوی امکان پنهان‌کردن بریدگی نمایشگر را همانند دیگر گوشی‌های سری Y در Y9 نیز قرار داده است. برخلاف Y7 Prime و همچون گوشی‌های رده‌بالای هواوی، دو حالت تصویر Vivid و Normal در تنظیمات نمایشگر به‌چشم می‌خورد.
روشنایی حداکثر نمایشگر در آزمایش‌هایی با الگوهایی تماما سفید و ۵۰ درصد سفید (۵۰ درصد مشکی) به‌ترتیب ۳۹۵ و ۳۸۰ به‌‌دست آمد. در حالت تنظیم خودکار، وای ۹ برخلاف تصور فقط توانست روشنایی ۳۵۰ نیتی تولید کند. رنگ مشکی در Y9 و با درنظرگرفتن قیمت گوشی و نوع پنل رضایت‌بخش است. کنتراست Native نمایشگر ۱۲۷ به‌دست آمد که تقریبا با میانگین گوشی‌های میان‌رده‌ی برند هواوی و آنر برابری می‌کند. پیش از پرداختن به توانایی تولید رنگ‌ها، خاطرنشان می‌کنیم این نمایشگر از فضای رنگی گسترده پشتیبانی نمی‌کند که برای محصولی میان‌رده نکته‌ی منفی مهمی به‌شمار نمی‌رود.
پوشش فضای رنگی sRGB در حالت‌های Normal و Vivid به‌ترتیب ۹۷ و ۹۹ درصد است. خوشبختانه رنگ‌ها در حالت Vivid بیش از اندازه اشباع نیستند. دقت درخورتوجه نمایشگر در حالت نرمال، به‌خصوص در رنگ سفید تحسین‌برانگیز است. در این حالت، خطای میانگین برابر ۲.۵ است. طبق انتظار، با فعال‌شدن حالت Vivid خطا افزایش یافت و رنگ سفید به آبی گرایش پیدا کرد. خطای میانگین در این حالت ۶.۸ به‌دست آمد. حداقل روشنایی ۱.۷ نیتی در نمایشگر Y9 همچون بسیاری از گوشی‌های هواوی درزمره‌ی بهترین‌های بازار است.
وای ۹ برای تولید صدای خروجی به اسپیکری تک‌کاناله متکی است که در لبه‌ی پایین گوشی قرار دارد. بی‌شک نمی‌توان تجربه‌ی صوتی وای ۹ را با محصولات پرچم‌دار و گران‌قیمت مقایسه کرد؛ اما گوشی اقتصادی هواوی، ناامیدمان نمی‌کند. حجم و شفافیت صدای خروجی وای ۹ درحد رضایت‌بخشی ارزیابی می‌شود. علاوه‌براین، به‌لطف جک ۳.۵ میلی‌متری، می‌توانید از وجود هدفون شخصی خود نیز بهره ببرید.
نرم‌افزار و رابط کاربری

درحالی‌که در زمان نگارش این بررسی نسخه‌ی بتای اول اندروید ۱۰ کیو دراختیار کاربران پیکسل قرار دارد، هواوی گوشی ارزان‌قیمت وای ۹ ۲۰۱۹ را به‌صورت پیش‌فرض با اندروید ۸.۱ اوریو و رابط کاربری اختصاصی EMUI 8.2 می‌فروشد. بدین‌ترتیب، Y9 باتوجه‌به گروه محصولی‌ خود، احتمالا یا هیچ‌گاه رنگ اندروید ۹ پای را به‌خود نخواهد دید یا این نسخه از سیستم‌عامل اندروید را با تأخیری بسیار طولانی دریافت خواهد کرد.

نوار اعلان‌ نسخه‌ی هشتم EMUI درمقایسه‌با گذشته زیباتر شده است؛ ولی هنوز امکان انتخاب روشنایی خودکار در آن وجود ندارد. به‌صورت پیش‌فرض از اپ‌دراور خبری نیست؛ اما می‌توان آن را از منوِ تنظیمات به صفحه‌ی اصلی اضافه کرد. ژست‌های حرکتی ناوبری در EMUI اندکی گیج‌کننده و غیربدیهی به‌نظر می‌رسد و درضمن، باتوجه‌به‌ ضعف سخت‌افزاری دستگاه، انیمیشن آن‌ها به‌روانی پرچم‌داران هواوی نیست.
کرین ۷۱۰ توان پردازشی فوق‌العاده‌ای ندارد؛ اما هواوی قابلیت Game Suite را نیز برای گوشی اقتصادی خود در نظر گرفته است که با تخصیص هوشمند منابع سخت‌افزاری، عملکرد دستگاه را برای اجرای روان‌تر بازی‌ها بهینه می‌‌سازد. چینی‌ها برای حفظ حریم خصوصی و امنیت بیشتر اپلیکیشن‌ها و فایل‌ها دو ویژگی App Lock و File Safe را به رابط کاربری EMUI اضافه کرده‌اند. در این ویژگی، برای بازکردن اپلکیشن‌های خاص می‌توان از حسگر اثرانگشت و تشخیص چهره نیز استفاده کرد؛ اما دسترسی به فایل‌های رمزگذاری‌شده ازطریق تشخیص چهره امکان‌پذیر نیست.

طبق انتظار، سیستم تشخیص چهره‌‌ی وای ۹ کاملا نرم‌افزاری و بر اطلاعات حاصل از دوربین سلفی متکی است که با وجود عملکرد سریع، ایمنی کمتری درمقایسه‌با سیستم‌های مبتنی بر حسگر اثرانگشت یا سیستم احراز هویت آیفون XS و میت ۲۰ پرو دارد. خوشبختانه فرایند تشخیص چهره در وای ۷ سریع است و گوشی همیشه در محیط‌هایی با نور کافی می‌تواند کاربر را شناسایی کند. بازگشایی تک‌مرحله‌ای و دومرحله‌ای درکنار نمایش اعلان‌ها با تشخیص چهره، برخی از گزینه‌های موجود در تنظیمات قابلیت Face Unlock به‌شمار می‌روند.
دوربین

از محصولی که در دسته‌ی گوشی‌‌های هوشمند مقرون‌به‌صرفه جای می‌گیرد، نمی‌توان انتظار ثبت عکس‌هایی با کیفیت و جزئیات فوق‌العاده را داشت؛ اما چینی‌ها مدعی هستند به‌مدد هوش مصنوعی، می‌توان با وای ۹ «در هر عکس، زیبایی را به‌تصویر کشید». گوشی اقتصادی هواوی برای ثبت عکس‌ به دوربین دوگانه‌ای شامل حسگری ۱۳ مگاپیکسلی با لنز f/1.8 و فوکوس خودکار تشخیص فاز درکنار حسگری ۲ مگاپیکسلی تشخیص عمق با لنز f/2.4 اتکا دارد.
وظیفه‌ی ثبت‌ عکس‌های سلفی وای ۹ برعهده‌ی دوربین دوگانه‌ی جلویی این گوشی، شامل حسگری ۱۶ مگاپیکسل در پسِ لنز f/2.0 و حسگری ۲ مگاپیکسلی تشخیص عمق با لنز f/2.4 قرار دارد. نورپردازی سه‌بعدی قابلیتی مشابه Portrait Lighting آیفون است که چینی‌ها نیز در وب‌سایت رسمی خود مانور بسیاری روی آن می‌دهند؛ اما این قابلیت در عمل چندان کارآمد نیست و اِعمال جلوه نوردهی روی چهره‌ی سوژه دقت مناسبی ندارد.

قالب نرم‌افزار دوربین وای ۹ تفاوتی با سایر گوشی‌های میان‌رده و پایین‌رده‌ی هواوی یا حتی آنر ندارد، با این تفاوت که به‌لطف پشتیبانی ISP به‌کاررفته در تراشه‌ی کرین ۷۱۰ از هوش مصنوعی و تشخیص صحنه، اکنون آیکون AI نیز در نوار بالایی رابط دوربین به‌چشم می‌خورد که وظیفه‌ی تشخیص سوژه و تنظیم خودکار پارامترهای عکاسی را برعهده دارد. هواوی مدعی است وای ۹ جدید می‌تواند بیش از ۵۰۰ نوع سوژه در ۲۲ دسته‌بندی مختلف را شناسایی کند.
وای ۹ ۲۰۱۹ در طول روز و شرایط نوری مناسب، صرف‌نظر از شارپ‌کردن گه‌گاه سوژه، اغلب، عکس‌هایی با جزئیات و دقت رنگ پذیرفتنی ثبت می‌کند. مانند هر گوشی دیگری، وای ۹ در تفکیک سوژه از پس‌زمینه در عکس‌های پرتره ناپایدار عمل می‌کند. به‌عنوان مثال، بخش‌هایی از سوژه نیز همراه پس‌زمینه، تحت‌تأثیر جلوه‌ی بوکه قرار می‌گیرد. البته، این موضوع در عکس‌های سلفی پرتره بیش‌از‌پیش به‌چشم می‌خورد.
نوردهی طولانی حالت شب، تاحدزیادی از افت جزئیات عکس‌های وای ۹ می‌کاهد؛ اما همان‌طورکه انتظار می‌رفت، وای ۹ در عکاسی شب بسیار ضعیف‌تر از برادران پرچم‌دار خود عمل می‌کند. میزان نویز عکس‌ها همچنان زیاد است و افت وضوح را می‌توان در قسمت‌های پرتراکم عکس مشاهده کرد.
بازده و عملکرد

توان پردازشی موردنیاز Y9 را پردازنده‌ی ۱۲ نانومتری کرین ۷۱۰ تأمین می‌کند. کرین ۷۱۰ از مجموع ۸ هسته‌ی پردازشی شامل ۴ هسته‌ی ۲.۲ گیگاهرتزی Cortex A73 برای پردازش‌های سنگین و ۴ هسته‌ی ۱.۷ گیگاهرتزی برای کاربری‌های روزمره به‌عنوان پردازنده‌ی مرکزی استفاده می‌کند و برای پردازش‌های گرافیکی نیز به واحد Mali G51 متکی است. کرین ۹۷۰ اتصال دیتای LTE Cat.12/13 با سرعت دانلود و آپلود افزون‌بر ۶۰۰ و ۱۵۰ مگابیت‌برثانیه را نیز ارائه می‌دهد.
درکنار پردازنده‌ی نسبتا توانمند کرین ۷۱۰، گوشی هواوی Y9 به‌لحاظ حافظه‌ی رم و حافظه‌ی ذخیره‌سازی در سه نسخه‌ به بازار عرضه می‌شود. قدرتمندترین مدل این گوشی با ۶ گیگابایت رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظه‌ی داخلی مخصوص بازار چین است؛ درحالی‌که علاقه‌مندان در سایر بازارها، می‌توانند گوشی اقتصادی هواوی را در دو نسخه‌ی ۶۴ گیگابایتی با حافظه‌ی رم ۳ یا ۴ گیگابایتی بخرند. ناگفته نماند گوشی جدید هواوی از درگاه کارت حافظه‌ی microSD با پشتیبانی از کارت حداکثر ۴۰۰ گیگابایتی نیز بهره می‌برد.
برخلاف اسنپدراگون ۷۱۰ که از هسته‌های قدرتمندتر Kryo 360 مبتنی بر Cortex A75 بهره می‌برد و با لیتوگرافی ۱۰ نانومتری تولید می‌شود، پردازنده‌ی چینی‌ها بر هسته‌های Cortex A73 متکی‌ و لیتوگرافی آن ۱۲ نانومتری است. حال، باید دید تفاوت‌های یادشده در دنیای واقعی چه تأثیری روی کاربر خواهند گذاشت.

هواوی ادعا می‌کند کرین ۷۱۰ درمقایسه‌با کرین ۶۵۹ در عملکرد تک هسته‌ای ۷۵ درصد و در عملکرد چندهسته‌ای ۶۸ درصد بهبود یافته است. وای ۹ از قابلیت GPU Turbo برای بهینه‌سازی عملکرد گرافیکی نیز بهره می‌برد که به‌ادعای چینی‌ها، دوبرابر بهبود در بهره‌وری و ۱.۳ برابر بهبود در عملکرد را برای GPU دراختیار کاربر قرار می‌دهد. درضمن، لیتوگرافی ۱۲ نانومتری کرین ۷۱۰ مصرف انرژی آن را تا ۳۰ درصد می‌کاهد.
با نگاهی به اختلاف قیمت ۱۸۰ یورویی دو گوشی (۲۲۰ یورو دربرابر ۴۰۰ یورو)، نمی‌توان چندان به چینی‌ها خُرده گرفت؛ اما باید توجه کنید Y9 در اجرای مأموریت‌های اصلی خود و کاربری‌های روزمره، ضعفی از خود نشان نمی‌دهد؛ بدین‌ترتیب، می‌توان در بازه‌ی قیمتی حدود ۲۰۰ یورو آن را محصولی شایسته قلمداد کرد.
باتری

باتری ۴,۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی گوشی Y9 2019‌ درکنار نمایشگر Full HD و پردازنده‌ی کم‌مصرف آن، نوید شارژدهی بسیاری خوبی می‌دهند. البته، نباید فراموش کرد بهینگی نرم‌افزار گوشی نیز تأثیر بسزایی بر مصرف باتری می‌گذارد.
میان‌رده‌ی اقتصادی هواوی با ثبت زمان ۱۶ ساعت و ۲۷ دقیقه در آزمون پخش فیلم زومیت با روشنایی ۲۰۰ نیت، یکی از نتایج برتر را در بین تمام گوشی‌های میان‌رده ازآنِ خود کرد. Y9 در آزمون باتری PCMark که کاربری روزمره را شبیه‌سازی می‌کند، زمان ۸ ساعت و ۳۲ دقیقه را به‌دست آورد که با نوکیا X7 در یک ردیف قرار می‌گیرد. در آزمون ۳۰ مرحله‌ای و گرافیکی GFXBench، وای ۹ با وجود ثبت زمان بسیار خوب ۴۵۲.۳ دقیقه، با افت ۳۳ درصدی عملکرد مواجه شد. ناگفته نماند در آزمون GFXBench، دمای دستگاه از حدود ۴۳ درجه‌ی سلسیوس فراتر نمی‌رود.
در حالت کلی، Y9 در استفاده‌های عادی و نیمه‌سنگین می‌تواند حتی بیش از یک روز نیز کاربر را همراهی کند. گوشی ارزان‌قیمت چینی‌ها با شارژر سریع ۱۰ واتی (۵ ولت / ۲ آمپر) عرضه می‌‌شود. این شارژر باتری Y9 را درحدود ۲ ساعت به‌‌طور کامل شارژ می‌کند.
جمع‌بندی

وای ۹ ۲۰۱۹ درمقایسه‌با نسل پیشین، از پردازنده‌ای قدرتمندتر، نمایشگر بزرگ‌تر، طراحی مدرن‌تر، نرم‌افزار به‌روزتر و دوربین توانمندتری بهره‌ می‌برد؛ درحالی‌که برچسب قیمتی‌اش تفاوتی با گذشته ندارد. بدین‌ترتیب، چینی‌ها با اتخاذ تصمیمات درست، بر ارزش خرید وای ۹ افزوده‌اند. نمایشگر Y9 2019 رنگ‌هایی دقیق به‌نمایش می‌گذارد و به‌لطف سطح روشنایی حداقلی مناسبش، کاربر به‌راحتی می‌تواند در محیط‌ تاریک اتاق، قبل از خواب وب‌گردی کند، بدون آنکه چشمانش زیرفشار باشند.
کرین ۷۱۰ دربرابر پردازنده‌ی میان‌رده‌‌ای همچون اسنپدراگون ۶۶۰، به‌ویژه درزمینه‌ی پردازش گرافیکی حرف چندانی برای گفتن ندارد؛ اما وای ۹ به‌لطف بهینه‌سازی‌های نرم‌افزاری EMUI 8.2، در اغلب کاربری‌های روزمره عملکرد نرم و روانی از خود به‌نمایش می‌گذارد. افزون‌براین، به دوربین وای ۹ ۲۰۱۹ باید اشاره کنیم که اکنون به‌مدد حسگر بهبودیافته و البته هوش مصنوعی، در وضعیت نوری مناسب عکس‌های رضایت‌بخشی ثبت می‌کند و در محیط‌های تاریک نیز، جزو بهترین‌های دسته‌ی اقتصادی قرار می‌گیرد.

به‌ ویژگی‌های یادشده باید شارژدهی طولانی‌مدت باتری را نیز اضافه کرد. وای ۹ ۲۰۱۹ در استفاده‌های نیمه‌سنگین به‌راحتی می‌تواند نزدیک به دو روز کاربر را همراهی کند. در حالت کلی، گوشی اقتصادی هواوی را باتوجه‌به برچسب قیمتی ۲۲۰ یورویی‌اش، محصولی ستودنی می‌دانیم؛ محصولی که باتوجه‌به وضعیت نامناسب بازار کشورمان، می‌تواند گزینه‌ی خرید بسیاری از افراد باشد.
منبع: زومیت

ثبت دیدگاه

برو بالا
سوالی دارید؟ چت با Whatsapp