آغاز ثبت نام آزمون نظام مهندسی مهر ۹۸
ثبت نام آزمون نظام مهندسی برای فارغ التحصیلان رشتههای مهندسی معماری، مهندسی عمران، تاسیسات مکانیک، تاسیسات برق، شهرسازی، نقشه برداری و ترافیک میباشد. بسیاری از فارغ التحصیلان این رشتههای تحصیلی اطلاعی از این آزمون ندارند. ما در این مقاله میخواهیم زمان (تاریخ) ثبت نام آزمون نظام مهندسی ۹۸ و شرایط ثبت نام آزمون نظام مهندسی را توضیح دهیم.
وزارت راه وشهرسازی در اجرای مواد ۱۱، ۲۱، ۲۶ و ۲۸ آیین نامه اجرائی قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان با همکاری سازمان سنجش آموزش کشور، نسبت به برگزاری آزمونهای ورود حرفه مهندسان در هفت رشته مهندسی معماری در بخشهای (نظارت، طراحی و اجرا)، عمران در بخشهای (نظارت، طراحی و اجرا)، تاسیسات برقی (طراحی ونظارت)، تاسیسات مکانیکی (طراحی و نظارت) شهرسازی و نقشه برداری، برای پروانه اشتغال بکار در تاریخهای ۱۸ و ۱۹ بهمن ماه ۱۳۹۸ به طور هماهنگ و همزمان در سراسر کشور اقدام مینماید.
۱) مدارک تحصیلی مورد نیاز
آزمون نظام مهندسی در ۷ رشته معماری، عمران، تاسیسات مکانیکی، تاسیسات برقی، نقشه برداری، شهرسازی و ترافیک انجام میشود. با توجه با توجه به تغییر ضوابط و مصوبات کمسیون هم ارزی رشته ها، حتما قبل از ثبت نام با مراجعه به سازمان نظام مهندسی استان خود، از امکان اخذ پروانه اشتغال به کار خود مطمئن شوید. قبولی در آزمون به منزله حتمی بودن دریافت پروانه اشتغال به کار مهندسی نیست و باید مدارک تحصیلی شما مورد تایید باشد، به ویژه برای داوطلبان کارشناسی ناپیوسته، مدارک دانشگاههای غیرانتفاعی و علمی کاربردی و با پیشوند تکنولوژی
۲) سابقه کار حرفهای
برای شرکت در آزمون باید حداقل ۳، ۲ و ۱ سال از تاریخ اخذ مدارک تحصیلی به ترتیب کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا تا روز و زمان برگزاری آزمون نظام مهندسی آنها گذشته باشد. در صورتی که داوطلب دارای مدرک کاردانی باشد، هر ۵ سال کاردانی معادل ۱ یک سال کارشناسی خواهد بود.
۳) اعتبار قبولی در آزمون
از روز اعلام نتایج، داوطلب ۴ سال فرصت دارد تا با مراجعه به سازمان نظام مهندسی شهرستان خود، نسبت به اخذ پروانه اشتغال به کار مهندسی اقدام کند.
۴) نحوه محاسبه نمره قبولی
۴-۱) آزمون نظام به صورت جزوه باز برگزار میشود.
۴-۲) به جز آزمون نظام مهندسی طراحی معماری که به صورت تشریحی است، بقیه آزمونها به صورت تستهای چهار گزینهای میباشد.
۴-۳) آزمون رقابتی نبوده و با کسب حدنصاب ۵۰% برای قبولی کافی است.
۴-۴) آزمون دارای نمره منفی بوده و هر پرسش غلط معادل یک سوم نمره صحیح بوده و نمره اخذ شده به سمت بالا گرد میشود.
۵) نکات مهم
۵-۱) برای شرکت در آزمون نیازی به عضویت در سازمان نطام مهندسی نیست.
۵-۲) آزمونهای رشته عمران (محاسبات، نظارت و اجرا)، معماری (طراحی، نظارت و اجرا)، تاسیسات برقی (طراحی و نظارت) و تاسیسات مکانیکی (طراحی و نظارت) در چند گرایش برگزار شده و باید برای هر گرایش به صورت جداگانه ثبت نام شود.
۵-۳) کارت ورود به جلسه آزمون نظام مهندسی، معمولا ۵ روز قبل از روز آزمون در سایت آزمون نظام مهندسی قابل مشاهده است.
هزینه ثبت تام برای رشته طراحی معماری ۹۵۰۰۰ تومان و برای سایر رشتههای مهندسی ۸۰۰۰۰ تومان میباشد.
منبع: برق نیوز