آشنایی با جوراب کابل کشی
جوراب کابل کشی که گاهی به آنها «چنگ کابل» نیز گفته میشود برای مصارف مختلفی هم، چون فیبر نوری، فشار قوی، فشار ضعیف و … و در انواع مختلف تک چشم، دو چشم، توری، نارسانا و ته باز ساخته شده اند. یک جوراب کابل کشی مناسب، نصب کابلهای فشار ضعیف و فشار قوی را درون داکت ها، حفرهها و مجراها آسان میسازد. جورابهای کابل کشی روشی موثر برای نصب و پشتیبانی کابل در طول مدت حمل بار را فراهم میکنند و از فولاد ضد زنگ با قابلیت انبساط بالا ساخته میشوند.
جورابهای کابل کشی از نوع توری، برای جفت کردن نقطه میانی در طول کابل قابل استفاده هستند که از رنج ۶ میلی متر تا ۱۳۰ میلی متر برای انواع کابلهای استاندارد با قطرهای مختلف ساخته شده اند. در جاهایی که یک کانکتور در انتهای کابل وجود دارد نیز از این نوع استفاده میشود.
جورابهای کابل کشی نوع تک چشم برای بارهای متوسط و سنگین مناسب هستند و تنها از ته میتوانند کشیده شوند.
جورابهای کابل کشی نوع دو چشم هم مانند نوع قبل، برای بارهای متوسط و سنگین مناسب هستند و مزیت اصلی آنها در مقایسه با نوع تک چشم این است که میتوانند در طول کابل کشیده شوند.
جورابهای کابل کشی نوع ته باز، برای پیوند میان دو کابل ایده آل هستند و بیشتر کاربرد آنها در مواقعی است که نیاز به جایگزینی کابل قدیمی فرسوده با کابل جدید میباشد.
جورابهای کابل کشی از نوع نارسانا نیز در آب، فیبر نوری، ساحل و یا پروژههای کابل کشی فشار ضعیف (LV) و فشارقوی (HV) به کار میروند. این محصولات غیر فلزی در شرایط سخت، مثلاً در محیطهایی که احتمال انفجار وجود دارد نیز استفاده میشوند.
هنگام لوله گذاری باید سیم انتظار داخل لوله قرار بدیم بعد این جوراب رو سر کابل وصل کرده و از سر دیگه لوله شروع به کشیدن کابل میکنیم، کابل که داخل این جوراب قرار بگیره در اثر کشیدن کاملا سفت شده و به هیچ عنوان از جوراب جدا نمیشه و نیازی به گره زدن و چسب زدن و اتصال کابل هم نیست.
سیم انتظار یا باید گالوانیزه باشه که کم پیدامیشه تو بازار یا هم بهتره از طناب پلاستیکی استفاده کنیم
منبع: برق نیوز